Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2015

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ
ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ







     Μικρή αποδείχτηκε, για μία ακόμη φορά, η μεγάλη αίθουσα του Ι. Ναού Υ. Θ. Ελεούσης Ποταμού, κάτά την ετήσια εκδήλωση κοπής πρωτοχρονιάτικης πίτας της ενορίας μας.
      150 και πλέον άτομα κατέκλυσαν, από ενωρίς, τον όμορφο και ζεστό χώρο παρά τις δυσμένέις καιρικές συνθήκες, με το χιονόνερο και τις χαμηλές θερμοκρασίες.


        Η γιορτή ξεκίνησε με έναν χαιρετισμό του προϊσταμένου της ενορίας μας, π. Γεωργίου, ο οποίος ανάμεσα στα άλλα που ανέφερε, παρουσίασε και τον ετήσιο οικονομικό απολογισμό της ενορίας.





        Ακολούθως οι νεαροί Παναγιώτης Λινάρδος και Γιώργος Μάλλιος, κάνοντας χρέη παρουσιαστών πραγματοποίησαν την επίσημη παρουσίαση της εκδήλωσης. Αμέσως έγινε ο φωτο-απολογισμός του λατρευτικού, ποιμαντικού, φιλανθρωπικού και νεανικού έργου της ενορίας μέσα από 160 φωτογραφίες την επιμέλεια των οποιων είχε ο κος Λινάρδος Διονύσιος.



         Σειρά είχε η παρουσίαση των μικροτέρων μελών των Νεανικών Ομάδων με την δημιουργία της πρεσβυτέρας Χριστιάννας Γκισδάκη, ¨ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΗ ΦΥΣΗ". Οι μικροί φίλοι με τον δικό τους τρόπο απέδειξαν οτι ο άνθρωπος πλέον δεν στέκεται με θαυμασμό ενώπιον της δημιουργίας του Θεού, αλλά με πνεύμα και διάθεση κατακτητή και εμπόρου.  Διατράνωσαν την αντίθεσή τους στην τεχνολογία έκείνη που έχει μεταβληθεί σε όπλο εναντίον της φύσης, ένα όπλο που τελικά στρέφεται εναντίον του ίδιου του ανθρώπου. Απαίτησαν, στο τέλος, μια καθαρή ατμόσφαιρα και έναν καθαρό πλανήτη.










         Τα μεγαλύτερα παιδιά ακολούθησαν με το δικό τους ¨θεατρικό", την "ΠΕΤΡΟΣΟΥΠΑ", μία διασκευή ενός μύθου της Ανατολής, που προσπαθεί να περιγράψει το πόσα πολλά, καλά και χρήσιμα μπορεί ο άνθρωπος να κατορθώσει όταν μέσα του έχει το πνεύμα και τη διάθεση συνεργασίας με τους άλλους ανθρώπους.









        Τα σκηνικά είχαν φροντίσει με ίδιαίτερη αγάπη οι γονείς των παιδιών:Διονύσιος Λινάρδος, Μαρίνα Λινάρδου, Ελένη Ασπιώτου και Μαρίνα  Δελαπόρτα.
        Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ο εφημέριός μας παρουσίασε τα πρόσωπα εκείνα στα οποία ήταν αφιερωμένη η όλη εκδήλωση. Και τα πρόσωπα αυτά δεν ήταν άλλα από τους χιλιάδες νεομάρτυρες και νεομεγαλομάρτυρες που καθημερινά σφαγιάζονται εξ αιτίας της πίστης τους στον Ιησού Χριστό. Ο π. Γεώργιος στον πρόλογό του ανέφερε οτι "ανάμεσα στις αιτίες που 200 εκατομμύρια χριστιανών καταδιώκονται, εν έτει 2015, είναι και η αναλγησία της Δύσης, της ομόθρησκης Δύσης. Και ενώ το αίμα των μαρτύρων του Ιησού Χριστού κυλά και ποτίζει τον πλανήτη, εν τούτοις τα ξένα Μ.Μ.Ε. και η δημοκρατία (ντόπια και ξένη) σιῶπούν".








        Ευθύς αμέσως παρουσιάστηκε ένα τρίλεπτο με διαφάνειες που παρουσίαζαν΄, όσο πιο ανώδυνα, την κατάσταση των σύγχρονων μαρτύρων χριστιανών , κάτι που συγκίνησε και κυρίως προβλημάτισε όλους  τους παρευρισκομένους, μικρούς και μεγάλους.
       Όμως για να κλείσει η βραδυά, με πιο χαρούμενη και ευχάριστη διάθεση, ο π. Γεώργιος κάλεσε την καθηγήτρια Μουσικής , κα Χριστίνα Καλλιαρίδου, να ξεκινήσει με την παιδική χορωδία της ενορίας μας το σύντομο και ευχάριστο πρόγραμμα που είχε ετοιμάσει.




       Λίγο πριν το πέρας της εκδήλωσης ο εφημέριός μας, ευλόγησε και εν συνεχεία έκοψε την πίτα.

        Θερμά συγχαρητήρια ανήκουν σε όλους όσους βοήθησαν με τον δικό τους τρόπο την πρόοδο του όλου ενοριακού μας έργου.
         Τέλος αξίζει να σημειωθεί οτι  στην άρτια διοργάνωση της όλης εκδήλωσης συνέβαλε και η οικονόμος της ενορίας κα Ευτυχία Μουρμουράκη που παρά την  προσωρινή δοκιμασία της , εν τούτοις εξακολουθεί με ζήλο και αυταπάρνηση να διακονεί την ενορία μας.

                                      ΚΑΛΗ  ΧΡΟΝΙΑ  ΚΑΙ  ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου