Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

O EOΡΤΑΣΜΟΣ
ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΜΑΡΤΥΡΟΣ
ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ
ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

         Στο γραφικό και ιστορικό ενοριακό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου  των Κλουδάτων πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος εορτασμός του Μεγαλομάρτυρος Αγίου. Το παρεκκλήσι αποτελεί ένα από τα τέσσερα ενοριακά που βρίσκονται στο όμορφο προάστιο του Ποταμού και που κοσμούν πραγματικά την γύρω περιοχή.




          Από το εσπέρας της παραμονής τελέστηκε ο πανηγυρικός Μέγας Εσπερινός ενώ την κυριώνυμο ημέρα ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στο τέλος της οποίας πραγματοποιήθηκε η σύντομος ακολουθία της ευλογίας των άρτων.
            Το Θυσιαστήριο εκτός του εορτάζοντος εφημερίου, π. Γεωργίου, πλαισίωσε ο αιδεσιμολογιώτατος πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Κοσκινάς, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος, Κωνσταντίνου και Ελένης Καναλίων Κερκύρας, κληρικός συνετός, ευσεβής και αγωνιστής με σπουδαίο πνευματικό έργο στην ενορία της ευθύνης του .
               Για μία ακόμη φορά το χαρακτηριστικό της πανηγύρεως υπήρξε η αθρόα προσέλευση των πιστών που κατέκλυσαν τον γραφικό ναΐσκο. Το θείο λόγο κήρυξε ο εφημέριος της ενορίας, π. Γεώργιος, ο οποίος με απλά λόγια και συντομία αναφέρθηκε στην σημασία της λέξης "άγιος¨ σε συνδυασμό με την μνήμη του μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου.
               Το ψαλτήρι εκτός από τους ιεροψάλτες της ενορίας πλαισίωσε και ο καθηγητής Μουσικής του Ιονίου Πανεπιστημίου, κος Ευστάθιος Μακρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου