Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 21 Απριλίου 2014

Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ   Α Ν Ε Σ Τ Η  !
Α Λ Η Θ  Ω Σ   Α Ν Ε Σ Τ Η  !
από τον Ποταμό Κερκύρας


       Με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο εορτάστηκε και εφέτος το σωτήριο μήνυμα της αναστάσεως του Θεανθρώπου Ιησού Χριστού και στο ιστορικό μας προάστιο.
       Το πένθιμο κλίμα των ημερών διαδέχτηκε η αναστάσιμος χαρά. Το Μέγα Σάββατο,  όρθρου βαθέος, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Εσπερινός με την "πρώτη Ανάσταση" και αμέσως η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου, οπου δεκάδες πιστοί μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων.
        Την ίδια ημέρα, στις 10:30 μ.μ., ο εφημέριός μας μετέβη στον κρατικό αερολιμένα, οπου με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ν ε κ τ ά ρ ι ο, και άλλους τέσσερις κληρικούς, συμμετείχαν στην επίσημο υποδοχή του Αγίου Φωτός.
       Με μικρή πομπή το αποτέλεσμα του Θαύματος του Παναγίου Τάφου μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό της Ελεούσης, οπου δεκάδες Ποταμιτών το ανέμεναν με αγωνία.
     Αφού όλες οι κανδήλες άναψαν από το Αγιασμένο Φως, ξεκίνησε η ακολουθία της παννυχίδος, οπου στις 12:00 ακριβώς, επάνω στο πάρκο της πλατείας του Ιερού Ναού, εν μέσω εκατοντάδων χριστιανών ακούστηκε το ΧΡΙΣΤΟΣ  ΑΝΕΣΤΗ! Ήταν η στιγμή που ο ουρανός άστραψε από τα δεκάδες βεγγαλικά, πανηγυρίζοντας έτσι με τον πλέον θορυβώδη τρόπο το μεγάλο γεγονός, που άλλαξε την πορεία της ανθρωπίνης ιστορίας.
    








Το πρωί της επομένης ημέρας τελέστηκε η Πασχαλινή Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Βαρβάρου.
      
Το εσπέρας της ιδίας ημέρας οι καμπάνες του υψηλού κωδωνοστασίου του Αγίου Βαρβάρου ήχησαν πανηγυρικά (αλάρμα) σηματοδοτώντας με τον τρόπο αυτό την έναρξη του Εσπερινού της Αγάπης και την λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Παναγιάς της "Δημοσιάνας" από τον Ναό του Αγίου Βαρβάρου στον Ιερό Ναό της Ελεούσης, οπου και συνεχίσθηκε η ακολουθία του Εσπερινού.

       Μετά και τον ασπασμό του Ιερού Ευαγγελίου, η πομπή ξεκίνησε και πάλι τον δρόμο της επιστροφής οπου και αποπερατώθηκε η ιερά ακολουθία. Λίγο πριν το τέλος ο εφημέριος ομίλησε για το τι ακριβώς σημαίνει το "Χριστός Ανέστη" και ακολούθως ευλόγησε τα ωά και τα τεμάχια τηρού καθώς και τα πασχαλινά κουλούρια τα οποία και διένημε στους 100 περίπου συμμετέχοντας.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου