Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014


KYΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΑΠΟΚΡΕΩ
ΣΤΟΝ ΠΟΤΑΜΟ
        Κυριακή των Απόκρεω. Μια ακόμη Κυριακή της ιεράς περιόδου του Τριωδίου, οπου οι πιστοί έχουν την ευκαιρία ν΄ακούσουν το πιο φοβερό ευαγγέλιο, της μελλούσης Κρίσεως. Φόβος και τρόμος για εκείνη την κρίσιμη στιγμή, που θα καθορίσει την πορεία του κάθε ανθρώπου στην αιωνιότητα.
       Το πρωί η Θεία Λειτουργία στον Ναό του Αγίου Βαρβάρου, οπου κατά την διάρκεια του θείου κηρύγματος αναφερθήκαμε σ΄αυτή την φοβερή αλήθεια, τονίζοντας όλως ιδιαιτέρως οτι "όλα εξαρτώνται από εδώ, από την σύντομη παρουσία μας σ΄αυτή τη γη. Μία παρουσία που αποτελεί μικρή σταγόνα στην αχανή έκταση της αιωνιότητος και του απείρου. Αργά ή  γρήγορα το "τέλος" έρχεται για τον κάθε άνθρωπο. Το ζήτημα είναι το τι γίνεται μετά το "τέλος"αυτό, που στην ουσία δεν είναι "τέλος" αλλά μία νέα ΑΡΧΗ σε έναν άλλο κὀσμο, σε μία άλλη πραγματικότητα"
        Αργότερα, στις συναξεις των Νεανικών Ομάδων, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν οτι "ο Θεός, που είναι αγάπη, θα κρίνει τους ανθρώπους με το κριτήριο της ΑΓΑΠΗΣ. Κανένας κόπος και καμία καλή και αγαθή πράξη δεν πρόκειται να πάει χαμένη και ομοίως καμία βδελυρά, αλλά αμετανόητη πράξη, δεν πρόκειται να μείνει ασχολίαστη από τον Δικαιοκρίτη Θεό". Οι ενδιαφέρουσες απορίες των παιδιών πολλές, μέσα από τις οποίες μπορούσες να διακρίνεις την ωριμότητα της σκέψης τους.
         Όμως η Κυριακή αυτή σηματοδοτεί και την λήξη της κρεοφαγίας καθώς σιγά σιγά εισερχόμαστε στο στάδιο της νηστείας. Γι΄αυτόν τον "αποχαιρετισμό" οι υπεύθυνοι της ενορίας ετοίμασαν στα παιδιά μια μικρή γιορτή. Από ενωρίς μία μεγάλη ψησταριά είχε στηθεί στον προαύλιο χώρο του Ναού της Ελεούσης.
Τα εδέσματα πολλά: σουβλάκια, μπιφτέκια, λουκάνικα κ. ά. Και φυσικά μουσική και χορός στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου.
      
  Για μία ακόμη φορά καταλάβαμε οτι η επικοινωνία  με τα χαριτωμένα αυτά πλάσματα εμπνέει και σε εμάς τους μεγαλύτερους ενθουσιασμό, κουράγιο και κυρίως ελπίδα.

       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου