Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014


Οι Τούρκοι αυτοδιαφημίζονται ως «το σπίτι του Χριστιανισμού»!!! Εμείς οι Έλληνες, γιατί δεν λέμε πως η χώρα μας είναι η Πατρίδα της Ορθοδοξίας;

 



 Απίστευτη πρόκληση από την Τουρκία! Στην προσπάθειά της να προσελκύσει όλο και περισσότερους τουρίστες, κυκλοφόρησε αφίσες που ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματικότητα. Μία από αυτές που έχει και την μορφή του Ιησού Χριστού, τιτλοφορείται "το σπίτι του Χριστιανισμού"!


Απύθμενο θράσος από τους διώκτες του Χριστιανισμού, από εκείνους που δεν έχουν αφήσει ιερό ναό που να μη τον μετατρέψουν σε τζαμί. Μία άλλη αφίσα, φέρει τον τίτλο "Το σπίτι της Παρθένου Μαρίας".



Αυτά γράφει το παραπάνω άρθρο, συνοδευόμενο από τις σχετικές εικόνες. Είναι βέβαια προκλητικότατη η τουρκική καπηλεία των Χριστιανικών εικόνων και ακόμα προκλητικότερη η διαφήμιση της χώρας τους ως «σπίτι του Χριστιανισμού»! Θα τρίζουν τα κόκκαλα ΤΩΝ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΩΝ ΣΦΑΓΙΑΣΘΕΝΤΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ από τους βάρβαρους Οθωμανούς, στο πέρασμα τόσων αιώνων...!

Το θέμα όμως είναι άλλο: Οι Τούρκοι κάνουν τη δουλειά τους, ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Πότε είδατε αντίστοιχες αφίσες από κάποιον εγχώριο Οργανισμοό Τουρισμού; Πότε διαφημίστηκε έστω ελάχιστα τα πάμπολλα Χριστιανικά μνημεία και Προσκυνήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα;

Η απάντηση είναι απλή: ΠΟΤΕ!!! Ουδέποτε εμείς οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί Έλληνες, δεν αναδείξαμε την τεράστια πνευματική μας κληρονομιά που συνδέεται με τον Χριστό!

Ακόμα και τα αμέτρητα ιστορικά Μοναστήρια μας, όπως αυτά του Αγίου Όρους, των Μετεώρων και άλλα πολλά, δεν θέλουμε να τα διαφημίσουμε, με αποτέλεσμα πολλοί ομόδοξοι ξένοι που θέλουν να τα επισκεφθούν, να μην μπορούν να βρουν πληροφορίες γι' αυτά!

Ουδέποτε είπαμε πως η Ελλάδα ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ! Ούτε καν τολμάμε να αναφέρουμε πως ετούτος ο τόπος είναι ποτισμένος με το αίμα εκατομμυρίων Μαρτύρων, που πέθαναν Υπέρ Ορθόδοξης Πίστεως!

Γιατί; Διότι...ντρεπόμαστε! Ναι, καλά διαβάσατε! Ντρεπόμαστε να μιλήσουμε για τον Χριστό, την Παναγία, τους Αγίους κλπ, φοβούμενοι μην μας χαρακτηρίσουν οι οικτροί γραικυλίσκοι ως...οπισθοδρομικούς και «σκοταδιστές»!

Εκεί καταντήσαμε! Από ολόκληρη την κοινωνία, μέχρι τους πολιτικούς, τους οργανισμούς και κάθε άλλο φορέα! ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΛΜΑΜΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Ας μην αναρωτιόμαστε μετά, επομένως, γιατί βρίσκονται Τούρκοι και άλλοι να μιλήσουν γι' αυτά, καπηλευόμενοι ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ιερά και όσια!

Να μην σας πω ότι αν είχε βγει παρόμοια αφίσα στην Ελλάδα, οι «άθεοι» (ισλαμολάγνοι) και λοιποί αντίχριστοι θα μιλούσαν για «επιστροφή στον Μεσαίωνα», «θεοκρατία» και άλλα τέτοια...προοδευτικά!

Αυτοί είμαστε. Ή θα βουλιάξουμε ακόμα περισσότερο στο βούρκο της αμαρτίας ή, με την βοήθεια του Θεού, θα μετανοήσουμε και θα διορθωθούμε.

Ας κάνουμε την επιλογή μας!

Δημήτρης Σωτηρόπουλος                                                   αναρτήθηκε από hellas-orthodoxy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου