Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2014


ΑΙΣΧΟΣ! Συνεχίζεται και φέτος το χυδαίο καρναβάλι της Κεφαλονιάς, ενώ οι σεισμοί δεν έχουν σταματήσει ακόμα!

    
καρναβάλι στην Κεφαλονιά

Καρναβάλι της Κεφαλονιάς – Καρναβάλι Πατρών
Πριν από μερικές ημέρες, είχαμε απευθύνη έκκληση στους κατοίκους του Ληξουρίου και των Πατρών ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΟΥΝ, τουλάχιστον για φέτος, τα αισχρά καρναβάλια της ακολασίας και των δεινών, με αφορμή τους συνεχείς σεισμούς στην συγκεκριμένη περιοχή.
Φαίνεται πως η παράκληση αυτή δεν εισακούστηκε, καθώς όπως διαβάζουμε σε τοπική σελίδα της Κεφαλονιάς (δείτε εδώ), τα ελεεινά και βρωμερά καρναβάλια θα διεξαχθούν κανονικά και με το…νόμο, σε Αργοστόλι και Ληξούρι!!!
Μάλιστα, το πλέον προκλητικό είναι ότι η ΚΕΔΗΚΕ (Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Κεφαλονιάς), με ανακοίνωσή της «καλεί τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων σε Αργοστόλι και Ληξούρι, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους και τους Ελεύθερους Καρναβαλιστές να παροτρύνουν την συμμετοχή στα έθιμα της Αποκριάς», ενώ δεν παραλείπουν να εκφράσουν «την αισιοδοξία μας για τις καλύτερες μέρες που μας περιμένουν»!!!

Κι αναρωτιέται κανείς: Με τα γελοία καρναβάλια θα έρθουν οι καλύτερες μέρες στο πολύπαθο νησί σας; Χάσατε εντελώς το μυαλό σας, φίλοι Κεφαλονίτες;
Δεν καταλάβατε ακόμα τι…καλές μέρες ήρθαν μετά την περσινή εμετική καρναβαλική «παρέλαση» στο Ληξούρι, όπου τολμήσατε να διακωμωδήσετε ακόμα και τον ίδιο τον Ιησού Χριστό, φτιάχνοντας «άγαλμά Του» που συμμετείχε μαζί με τις υπόλοιπες ανηθικότητες στο καρναβάλι;
Δεν αντιλαμβάνεστε ότι οι σεισμοί δεν προσφέρονται για ξεσάλωμα, ναρκωτικά, αλκοόλ, πορνεία, εκτρώσεις κι ένα σωρό άλλες ακολασίες που γίνονται στα καρναβάλια, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΝΟΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗ;;;
Τι άλλο να πούμε;! Ευχόμαστε ο Θεός να μας λυπηθεί όλους…«καρναβαλιστές» και μη!
Ακολουθεί το αισχρό ποιηματάκι που δημοσιεύεται στην ανακοίνωση της ΚΕΔΗΚΕ και στο οποίο οι εμπνευστές του έχουν το θράσος να επικαλούνται ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ για να δικαιολογήσουν τις βρωμιές τους!!!

Κεφαλλονίτες είμαστε
τρελοί και βουρλισμένοι
και από τον Εγκέλαδο
είμαστε κουνημένοι.
Δεν μας τρομάζει ο σεισμός
ούτε μας φέρνει ζάλη,
πρώτη και δύο του Μαρτιού
κάνουμε Καρναβάλι.
Ο Άγιος Γεράσιμος,
ήρθε προστάτης πάλι
σ’ αυτή την κοσμοχαλασιά,
το χέρι του να βάλει.
Και το Ληξούρι άντεξε
και όλο τ’ Αργοστόλι,
μαζί με την Κεφαλλονιά,
είναι η Ελλάδα όλη!!!
Ο Πρόεδρος της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.
Αγγελος Κωνσταντάκης
Απαντάμε σε αυτά τα καραγκιοζιλίκια με κάτι απλό, που θα προβληματίσει όσους ακόμα διαθέτουν στοιχειώδη νου, γνώση, Ορθόδοξη συνείδηση και δεν έχουν αποβλακωθεί από το «καρναβαλικό» πνεύμα της εποχής:
 
«Μη αποστρέψεις το πρόσωπόν σου από του παιδός σου, ότι θλίβομαι, ταχύ επάκουσόν μου. Πρόσχες τη ψυχή μου και λύτρωσαι αυτήν» (Μέγα Προκείμενον – Ψαλμ. 68,18-19)

Πηγή:  pentapostagma.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου