Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΑΔΙΑΧΩΡΗΤΟ
ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΚΟΠΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΗΣ ΕΝΟΡΙΑΣ ΜΑΣ
και η τιμή προς την ΜΗΤΕΡΑ




     Άκρως ελάχιστη αποδείχθηκε η 150 τετραγωνικών μέτρων αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας μας, αφού 200 και πλέον άτομα προσήλθαν στην Εορταστική Εκδήλωση, την Κυριακή 2 Φεβρουαρίου - εορτή της Υπαπαντής του Κυρίου,  με την ευκαιρία κοπής της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας. Ενώ η έναρξη είχε προγραμματισθεί για την 17:30 μ.μ. ώραν, η προσέλευση ξεκίνησε τουλάχιστον μία ώρα πριν με αποτέλεσμα να γεμίσει μέχρι και ο χώρος της εισόδου και αρκετοί ήταν αυτοί που ήλθαν και έφυγαν αφού ήταν αδύνατον να βρούν έστω μία μικρή γωνιά να σταθούν. Η κοσμοσυρροή ήταν για όλους μας μια ευχάριστη έκπληξη αλλά και μία στενάχωρη στιγμή αφού δεν υπήρχε τρόπος να εξυπηρετηθούν όλοι οι προσερχόμενοι.
       Την όλη εκδήλωση ξεκίνησε ο εφημέριος της ενορίας, π. Γεώργιος ο οποίος μετά τον σύντομο χαιρετισμό του κατέθεσε ενώπιον όλων τον ποιμαντικό αλλά και τον οικονομικό απολογισμό της ενορίας, με την βοήθεια πολυμέσων.
        Εν συνεχεία η ερίτιμος κα Διαβάτη Μαρία, αντιπρόεδρος του Ενοριακού Φιλοπτώχου  Ταμείου αναφέρθηκε στην όλη φιλανθρωπική δράση που ασκήθηκε κατά το προηγούμενο έτος.
         Σειρά είχε ο απολογισμός του Νεανικού Έργου. Τα Μέλη των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων, Αγγελική και Κωνσταντίνος Γκισδάκης παρουσίασαν, με τη βοήθεια και πάλι πολυμέσων, όλες της δραστηριότητες των Ομάδων, κάτι που ενθουσίασε το κοινό καθώς για πολλούς από τους παρευρισκομένους ήταν άγνωστο το μεγάλο έργο που επιτελείται τα τέσσερα τελευταία έτη στην Ενορία μας.


        
        Και επειδή στυλοβάτες του Νεανικού Έργου, εκτός από τον Εφημέριο, είναι και οι δύο Κατηχήτριες, ο Ιερέας παρακάλεσε και αυτές να απευθύνουν δύο λόγια, κυρίως στους γονείς των παιδιών. Πρώτα τον λόγο πήρε η Κατηχήτρια - πρεσβυτέρα Χριστιάννα Γκισδάκη η οποία αναφέρθηκε εν συντομία στο εφετινό πρόγραμμα των Ομάδων στο οποίο θα περιλαμβάνεται, εκτός των άλλων και η ανάδειξη της ξεχασμένης πολιτιστικής άλλοτε ζωής του τόπου. Ανάλογα μίλησε και η Κατηχήτρια κα Τερψιχόρη Καλλιακμάνη η οποία με τον δικό της τρόπο κάλεσε τους γονείς να εμπιστευθούν τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας.
        Όμως επειδή, ως γνωστόν στις δραστηριότητες των Νεανικών Ομάδων συμπεριλαμβάνεται η άθληση και η ψυχαγωγία, ο υπεύθυνος αυτού του τομέως , κος Γουδέλης Αλέξανδρος - καθηγητής σωματικήςαγωγής, χαιρέτησε όλους τους παρευρισκομένους αναφερόμενος στην ήδη δημιουργηθείσα Ενοριακή Ομάδα Ποδοσφαίρου αλλά και στην υπό ίδρυση ομάδα Παραδοσιακών χορών.


           
         Αφού τελείωσε το πρώτο αυτό μέρος της Εκδήλωσης ξεκίνησε το δεύτερο μέρος στο οποίο πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν τα Μέλη των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων, τα οποία μας επανέφεραν για λίγο πίσω στις ημέρες των Εορτών
             Στην αρχή τα μικρότερα παιδιά των Ομάδων παρουσίασαν το:  "ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ" , μία σειρά από ποιητικής μορφής ευχές από διάφορα μέρη του πλανήτη.



              Ακολούθησε το : "ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ - αλήθειες και ψέμματα", οπου οι δύο αδελφές Ναταλία και Ελπίδα Ασπιώτη παρουσίασαν με τον δικό τους τρόπο την αληθινή μορφή του Αγίου Βασιλείου, του ασκητικού Επισκόπου της Καισάρειας και από την άλλη το κατασκεύασμα της καταναλωτικής κοινωνίας, τον συμπαθή κατά τα άλλα χονδρούλη γεράκο, με τα κόκκινα ρούχα, την άσπρη γενειάδα, που ουδεμία απολύτως σχέση έχει με τον μεγάλο Άγιο της Εκκλησίας μας.



            Στη συνέχεια σειρά είχε το : "ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΤΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ", οπου Μέλη των Κατηχητικών Ομάδων, με την βοήθεια της καθηγήτριας Μουσικής κας Χριστίνας Καλλιαρίδου, έπαιξαν και τραγούδησαν 12 χαρούμενα τραγούδια. Οι γλυκύτατες μελωδικές φωνές των παιδιών ξεσήκωσαν όλους τους παρευρισκομένους.



             Για το τέλος, τα μεγαλύτερα παιδιά παρουσίασαν το μικρό θεατρικό: "ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΟΥ ΝΙΚΟΛΑ¨ της Ελένης Κόγια. Το θεατρικό αυτό είχαν παρουσιάσει με επιτυχία, τα ίδια παιδιά στην Χριστουγεννιάτικη γιορτή της Ιεράς Μητροπόλεως τον περασμένο Δεκέμβριο.



             Όμως, ενώ όλοι περίμεναν οτι η γιορτή θα έκλεινε με την κοπή της πίτας, που θα ακολουθούσε, το μικρόφωνο πήρε και πάλι ο Εφημέριος, π. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στο επικίνδυνο κίνημα της παγκοσμιοποίησης που  "επιχειρεί, εκτός από το οικονομικό πεδίο, να αναμείξει ήθη και παραδόσεις λαών. Έτσι έχουν εδώ και χρόνια δημιουργηθεί οι λεγόμενες "παγκόσμιες εορτές" οι οποίες προσπαθούν να υποσκελίσουν τις χριστιανικές. Απόδειξη ; Την εορτή της Υπαπαντής οπου όλοι σχεδόν ξέχασαν οτι οι πατέρες και οι παπούδες μας από αιώνες τιμούσαν το ιερό πρόσωπο της ΜΗΤΕΡΑΣ. Έτσι θεωρήσαμε σωστό στην προσπάθειά μας να ξαναβρούμε τις ρίζες μας και να εδραιωθούμε στις παραδόσεις μας, σήμερα να τιμήσουμε όλες τις μανούλες του κόσμου. Και σ΄αυτές που ζουν να πούμε ένα "ΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΑ" ενώ σ΄αυτές που έχουν "φύγει" να εκφράσουμε ένα "ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ".



             Αμέσως μετά, στο πανί της οθόνης, παρουσιάστηκε το τρίλεπτο "ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΙΑΣ ΠΟΝΕΜΕΝΗΣ ΜΑΝΑΣ". Πρόκειται για την αληθινή ιστορία μιας μάνας και του καρκινοπαθούς παιδιού της, που έφερε δάκρυα στα μάτια όλων των παρευρισκομένων.
          Και ξαφνικά τα παιδιά των Κατηχητικών Ομάδων ξεχύθηκαν στο κοινό, μοιράζοντας κόκκινα τριαντάφυλλα σε όλες τις παρευρισκόμενες μανούλες.
           Και ήρθε η ώρα των ευχών. Ο  Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων κος Σπυρίδων Σπύρου, οι περιφερεακοί σύμβουλοι Κλουδάς Δημήτριος και Πουλιέζος Δημήτριος, ο εκπρόσωπος του Δημάρχου, κος Καρδαμίτσης Αλέξανδρος και ο πολιτευτής κος Σκιαδόπουλος Σπυρίδων εξέφρασαν την ικανοποίησή  και τον ενθουσιασμό τους για την άρτια διορ΄γανωση της εκδήλωσης. Μάλιστα ο κος Περιφερειάρχης αναφέρθηκε στο γνωστό πρόβλημα της συντήρησης του ιστορικού κωδωνοστασίου Αγίου Βαρβάρου Ποταμού. Ο κος Σπύρου μας αποκάλυψε οτι ήδη έχει βρεθεί ο τρόπος ώστε σε σύντομο σχετικά χρονικό διάστημα το έργο να ενταχθεί σε κάποιο ευρωπαϊκό πρόγραμμα.



       Παρόντες ήταν  ο πολιτευτής κος Γκίκας Στέφανος και η πρ. αντιδήμαρχος κα Τόμπρου Χρυσούλα, οι οποίοι αναχώρησαν πρίν το πέρας της εκδήλωσης, λόγω άλλων υποχρεώσεων.
       Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Νεκταριου, αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Λινοσπόρης - Ιεροκήρυξ, ο οποίος έκοψε και την πρωτοχρονιάτικη πίτα αφού πρώτα μετέφερε τις ευχές του Σεβασμιωτάτου, οι εφημέριοι Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου, πρωτοπρεσβύτερος π. Λεωνίδας Βλάχος, Αγίου Ιωάννου Λάζου π. Δημήτριος Μουζακίτης, Αγίου Σπυρίδωνος Καναλίου πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Κοσκινάς και Αγίου Σπυρίδωνος Κυράς Χρυσικού Οικονόμος π. Γρηγόριος Γκισδάκης.



        Η Εκδήλωση έληξε με την διανομή τεμαχίων πίτας και αναψυκτικών.
       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου