Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

ME IΔΙΑΙΤΕΡΗ ΛΑΜΠΡΟΤΗΤΑ
Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ
ΣΤΟ ΠΡΟΑΣΤΕΙΟ ΜΑΣ
 
Με λαμπρότητα αλλά και κατάνυξη ξεκίνησε και στο προάστειό μας ο εορτασμός του Αγίου Δωδεκαημέρου. Την παραμονή το πρωί, στον Ιερό Ναό Αγίου Βαρβάρου, τελέσθηκαν οι Ιερές Ακολουθίες του Όρθρου, των Μ. Ωρών, του Μ. Εσπερινού μετά της Θείας Λειτουργίας του Μ. Βασιλείου.
 Την επομένη ημέρα οι πιστοί που κατέκλυσαν τον ίδιο Ιερό Ναό συμμετείχαν στην Χριστουγεννιάτικη Θεία Λειτουργία, στη διάρκεια της οποίας διαβάστηκε και η Ποιμαντορική Εόρτιος Εγκλύκλιος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας. Το ιερό Θυσιαστήριο εκτός από τον Εφημέριο της ενορίας πλαισίωσε και ο 86χρονος, συνταξιούχος, πλέον, Πρωτοπρεσβύτερος π. Σπυρίδων Τησαρχόντου.
 

 
 
Την επομένη, πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον Ι. Ναό Υπερ. Θεοτόκου Ελεούσης, συλλειτουργούντος και του αιδεσιμ. οικονόμου π. Γρηγορίου Γκισδάκη, εφημερίου Κυράς Χρυσικού. Τον θείο λόγο κήρυξε ο αιδεσιμ. εφημέριος, π. Γεώργιος, ο οποίος αναφέρθηκε στον ρόλο που διεδραμάτησε η Παναγία στο σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου, δια της ενσαρκώσεως του Υιού και Λόγου του Θεού.
Όμως η έναρξις του Αγίου Δωδεκαημέρου σημαδεύτηκε από ένα δυσάρεστο γεγονός, την κατάρρευση , λόγω των τελευταίων εντόνων βροχοπτώσεων, μεγάλου τμήματος του τοιχείου της λιθοστρώτου σκαλινάδος του Ι. Ν. Υ. Θ. Ελεούσης.
 

 
Νέοι αγώνες σε πολύ δύσκολους καιρούς! Έχει ο Θεός!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου