Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016




ΔΥΟ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΕΣ ΤΕΛΕΣΕ
Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ

IMG_9176.JPG


       Κατά το διάστημα των εορταστικών εκδηλώσεων του Αγίου Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης κ. Νεκτάριος, τέλεσε δύο χειροτονίες στον Προσκυνηματικό Ναό του Αγίου μας. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου κατά την διάρκεια της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, η τοπική μας Εκκλησία απέκτησε έναν ακόμη νέο κληρικό. Πρόκειται για τον έγγαμο  Διάκονο Σπυρίδωνα Κοντό, υιό του Ιερέως π. Διονυσίου, εφημερίου Γαστουρίου.


IMG_9924.JPG


        Ενώ την Τρίτη, 13 Δεκεμβρίου, ο Σεβασμιότατος προέβει εις την εις πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Γεωργίου Μπογδάνου., ο οποίος εις το εξής θα διακονεί εις το χωρίον  Άφρα. Πρόκειται για δύο εκλεκτούς νέους, με ζήλο και αγάπη για την Εκκλησία. Είναι παρήγορον το γεγονός ότι παρά την ηθικήν κατάπτωση του λαού μας, ο Άγιος Θεός αναδεικνύει συνεχώς αξίους εργάτας του Αμπελώνος Του.
        Και στις δύο περιπτώσεις Ο Επίσκοπος προέτρεψε τους νέους κληρικούς να αφοσιωθούν στην διακονία τους αλλά και να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί καθώς "πολλοί κίνδυνοι ελλοχεύουν στη ζωή του κληρικού. Αυτοί οι κίνδυνοι είναι εσωτερικοί και εξωτερικοί. Ο ύψιστος εσωτερικός  κίνδυνος  είναι ο κακός μας εαυτός. Αλλοίμονο στον κληρικό εκείνο που έχει την ψευδαίσθηση ότι κατέχει την απόλυτη αλήθεια., και θεωρεί τον εαυτό του ως αυθεντία. Μόνη αλήθεια είναι ο Χριστός μας. Ο δε εξωτερικός κίνδυνος είναι η κακή συμπεριφορά μερίδας ανθρώπων, κακεντρεχών, που συνεχώς συκοφαντούν τους Ιερείς, με διαβολές, κυρίως στη σημερινή εποχή, οπου η πολεμική εναντίον του Σώματος του Χριστού, εντείνεται".
      Ευχόμεθα και στους δύο εκλεκτούς αδελφούς, καλή διακονία, προς δόξαν Θεού!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου