Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

IEΡΑ  ΑΓΡΥΠΝΙΑ
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΩΡΓΙΟ
ΤΩΝ ΚΛΟΥΔΑΤΩΝ


       Πραγματοποιήθηκε και εφέτος η ετήσια Ιερά Αγρυπνία στον ενοριακό παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου των Κλουδάτων, με την ευκαιρία της ανάμνησης της ανακομιδής των λειψάνων του Μεγαλομάρτυρος.
        Με το αμυδρό φως των κανδηλιών και των κεριών ετελέσθη η ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και εν συνεχεία ο Όρθρος και η Αναίμακτος Θυσία.
        Η κατάνυξη ήταν διάχυτη καθ΄όλη την διάρκεια των ακολουθιών. Σ΄αυτό βοήθησαν και οι καλλικέλαδοι Ιεροψάλτες κ.κ. Κωνσταντίνος Θύμης και Παναγιώτης Μικρούλης, που με ἶδιαίτερη ευλάβεια απέδωσαν τα ιερά κείμενα από την ειδική, για την ημέρα, φυλλάδα.
      Πρό της Απολύσεως ο τελετουργός με συντομία αναφέρθηκε στο τι πραγματικά είναι οι άγιοι, λέγοντας οτι " αποτελούν τα ευχαριστήρια δώρα της ανθρωπότητος προς τον Θεόν, για τις άπειρες Αυτού ευεργεσίες". Επίσης ανέφερε οτι "το κύριο χαρακτηριαστικό όλων των Αγίων ήταν η, έως τέλους, ακλόντη πίστη τους προς τον Εσταυρωμένο Ναζωραίο. Η πίστη, συνέχισε είναι η ζυγαριά για όλους τους χριστιανούς. Και η πίστη αυτή έχει αξία όταν διατηρείται κυρίως στις περιόδους των πειρασμών και των δυσκολιών".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου