Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ  Ε.Ν.Ο.Π.
ΜΕ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ
ΑΓΙΩΝ ΤΡΙΩΝ ΜΑΡΤΥΡΩΝ
ΑΝΕΜΟΜΥΛΟΥ



        
        Ιδιαίτερη υπήρξε η Κυριακή 8 Νοεμβρίου για την ενορία μας, αφού αυτή την ημέρα τα μέλη των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.) υποδέχτηκαν τα παιδιά που απαρτίζουν την Κατηχητική Ομάδα της ενορίας Αγίων Τριών Μαρτύρων Ανεμομύλου.
         Μετά την Θεία Λειτουργία στην Παναγία την Ελεούσα, η συνάντηση των Ε.Ν.Ο.Π. πραγματοποιήθηκε κανονικά, σύμφωνα με το καθιερωμένο πρόγραμμα. Στις 12:15 άρχισαν να ανηφορίζουν Ι.Χ. που μετέφεραν τα παιδιά των Αγίων Τριών Μαρτύρων, με επικεφαλής τον εφημέριό τους, πρωτοπρεσβύτερο Λεωνίδα Βλάχο αλλά και γονείς των παιδιών. Τα 15 παιδιά του Ανεμομύλου μαζί με τα 45 και πλέον του Ποταμού, εισήλθαν στον Ναό της Παναγίας, οπου ο εφημέριός μας, π. Γεώργιος, καλωσόρισε τους αγαπητούς επισκέπτες. Εν συνεχεία αναφέρθηκε εν συντομία στο ιστορικό του Ναού μας αλλά και στις δράσεις των Ε.Ν.Ο.Π. Στο τέλος  προέτρεψε τους μικρούς φίλους να συνεχίσουν με ιδιαίτερο ζήλο να συμμετάσχουν στις Ορθόδοξες Ομάδες της Εκκλησίας μας και να μην ντρέπονται ούτε και να δειλιάζουν από τυχόν "οχλήσεις", που συνήθως δέχονται από συνομιλήκους τους, κυρίως στον χώρο του σχολείου.



Απλές συμβουλές από τον π. Γεώργιο




Με υποδειγματική τάξη στον Ναό της Ελεούσας


        Ακολούθως τα 60 , περίπου, παιδιά ξεχύθηκαν στον προαύλιο χώρο του Ναού, οπου απόλαυσαν το ομαδικό παιχνίδι. Άλλα ασχολήθηκαν με το μπάσκετ, άλλα με το ποδόσφαιρο, άλλα με το βόλλευ και άλλα με το κλασικό "ποδοσφαιράκι". Χαρά και ενθουσιασμός κυριαρχούσε παντού!  Μικροί και μεγάλοι στην αγκαλιά της Ελεούσας.


Το "ποδοσφαιράκι' πήρε φωτιά


        Ωστόσο η ψησταριά είχε ανάψει από ενωρίς. Σουβλάκια, μπιφτέκια και λουκάνικα στην "πυρά". Οι φριτέζες "αγκωμαχούσαν" έχοντας στα σπλάχνα τους τηγανιτές πατάτες. Ο ξύλινος πάγκος πλήρης από τοστάκια και τυροπιτάκια. Τα δραστήρια μέλη συντονισμού νεανικού έργου, με επικεφαλής την οικονόμο της Ενορίας, κα Ευτυχία Μουρμουράκη σε πλήρη εγρήγορση προκειμένου, η φιλοξενία να είναι όσο το δυνατόν άριστη.


Το συνεργείο της κουζίνας μας



Χαρά και ενθουσιασμός από όλους




"Η τράπεζα γέμει, τρυφήσατε πάντες"



Η έκπληξη σε έναν φίλο μας



Λίγα λόγια στην τράπεζα


       Κάποια στιγμή, που τα πάντα ήταν έτοιμα, μικροί και μεγάλοι εισήλθαν στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού μας Κέντρου. Το αδιαχώρητο! Ακόμη και οι γωνιές είχαν καταληφθεί από τους νέους μας φίλους που περίμεναν, με αγωνία, να γευθούν τα εκλεκτά εδέσματα. Η διανομή των πιάτων έγινε ταχύτατα, ομοίως και τα γλυκά.
       Ο χρόνος, όμως, τέτοιες στιγμές καθίσταται εχθρός όλων μας. Χωρίς να το καταλάβουμε η καθορισμένη ώρα αναχώρησης των μελών της Κατηχητικής Ομάδας Ανεμομύλου έφθασε. Τα μικρά αναμνηστικά δώρα προς τους φιλοξενούμενους άρχισαν να διανέμονται και όλοι έδωσαν υπόσχεση να ξαναβρεθούν.
     Πράγματι ο χώρος της Παναγίας μας έζησε μοναδικές και πρωτόγνωρες στιγμές!  



Στιγμές δημιουργίας από τους μικρούς φίλους


Οι εθελοντές κατά την προετοιμασία των εδεσμάτων


Οι δύο Ιερείς μας


Τα δραστήρια μέλη της Ομάδας Συντονισμού Νεανικού Έργου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου