Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015


Κινδυνεύουν να γίνουν... παρκινγκ δύο ιστορικές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης

 
Δυο ιστορικές εκκλησίες της Κωνσταντινούπολης, ο Άγιος Γεώργιος και η εκκλησία της Ανάληψης στο Bakırköy της Κωνσταντινούπολης, κινδυνεύουν μετά από απόφαση που ελήφθη από την τουρκική κυβέρνηση να κατασκευαστεί στην περιοχή ένα μεγάλο πάρκινγκ.
Η απόφασης κατασκευής του παρκινγκ προβλέπει την κατεδάφιση της παλιάς αγοράς των Σιδεράδων και των Ιχθυοπωλών του Bakırköy, μαζί με τις δυο εκκλησίες αλλάζοντας κυριολεκτικά όλη την ιστορική φυσιογνωμία της περιοχής.
Η απόφαση αυτή της τουρκικής κυβέρνησης ξεσήκωσε μεγάλη αντίδραση από τοπικούς παράγοντες και από τον δήμαρχο του Bakırköy, Bülent Kerimoğlu, ο οποίος δήλωσε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να διασώσει την ιστορική φυσιογνωμία της περιοχής που πλήττεται άμεσα από αυτή την απόφαση.
Αντίθετοι με την απόφαση αυτή είναι και διάφορες τουρκικές συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως το τοπικό Ίδρυμα Καλλιτεχνών, το Αρχιτεκτονικό Επιμελητήριο Κωνσταντινούπολης, το σύνδικο Τούρκων Συγγραφέων CEKÜL, Ενώσεις Τραγουδιστών καθώς και τα συνδικάτα των Σιδεράδων και Ιχθυοπωλών.
Φυσικά από επίσημη ελληνική πλευρά δεν είδαμε καμία αντίδραση. Εμάς, εκείνο που μας επείγει είναι να... κτίσουμε όσο περισσότερα τζαμιά μπορούμε.

πηγή: nikosxeiladakis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου