Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

Τι θα γίνει με το τζαμί στην Αθήνα μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι;

  • Από ekklisiaonline
Τι θα γίνει με το τζαμί στην Αθήνα μετά τα χτυπήματα στο Παρίσι;
Τα...απόνερα των τρομοκρατικών χτυπημάτων στο Παρίσι όπως ήταν αναμενόμενο άνοιξαν για πολλοστή φορά τη συζήτηση για το κατά πόσο η Ελλάδα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει μια ανάλογη απειλή. 
Όλοι έχουν εστιάσει τα επιχειρήματά τους στην ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών στα ελληνικά νησιά σε σημείο που να καθίσταται αδύνατο να ξεχωρίσει κανείς την ήρα από το στάρι, δηλαδή τον πρόσφυγα από τον τζιχαντιστή. Η περίπτωση του τρομοκράτη του Παρισιού ο οποίος είχε περάσει από τη χώρα μας και τον στείλαμε πεσκέσι στην Ευρώπη αποτέλεσε βούτυρο στο ψωμί όσων επιχειρηματολογούν ενάντια στο μαζικό προσφυγικό κύμα που πλήττει τη χώρα μας.
Υπάρχει όμως και μια άλλη παράμετρος την οποία λησμονούν οι περισσότεροι. Με ψηφισμένο ήδη από την άνοιξη το νόμο για τη δημιουργία του τζαμιού στο Βοτανικό και με βάση τα νέα δεδομένα στην ευρωπαϊκή πραγματικότητα αναφορικά με τη διείσδυση των τζιχαντιστών στη Γηραιά Ήπειρο, τα οποία αποκάλυψαν με περισσή ωμότητα τα τραγικά γεγονότα της γαλλικής πρωτεύουσας, κάθε κοινός νους συντονίζεται με την ανησυχία για το ρόλο που θα έχει το τζαμί αυτό τα επόμενα χρόνια.
Κι όπως έλεγε και ο Πλάτωνας “φόβος είναι η ψυχική ταραχή που προκαλείται από την αναμονή του κακού”. Κατά συνέπειαν τι θα πρέπει να αναμένουμε κι εμείς οι Έλληνες από το τζαμί στο Βοτανικό;
Μπορεί αυτός ο χώρος σύναξης και προσευχής των μουσουλμάνων που κατοικούν στη χώρα μας να αποτελέσει ασπίδα προστασίας για την Ελλάδα μιας και θα αποτελεί επίσημο φορέα ή μήπως θα λειτουργήσει σαν εκκολαπτήριο φονταμενταλιστών του Ισλαμ;
Ο νόμος που ενέκριναν και σκοπεύουν να εφαρμόσουν οι τελευταίες κυβερνήσεις καθώς και η κυρωθείσα από τη Βουλή τροπολογία Λαφαζάνη τον Μαϊο που μας πέρασε αναφέρονται ρητά σε ανέγερση και λειτουργία τεμένους και όχι απλού τζαμιού στην Αθήνα. Και το τέμενος είναι άλλο πράγμα από το απλό τζαμί. Το τέμενος μπορεί να μεταλαχθεί και σε ιερατική σχολή του Κορανίου, αν όχι σε σχολή όπως οι μεντρέσες σε πολλές μουσουλμανικές χώρες.
Επίσης πολλάκις έχουμε αναρωτηθεί ποιος θα αναλάβει την κατήχηση σε αυτό το χώρο συγκέντρωσης μουσουλμάνων. Από που θα πρόερχεται το “ιερατείο” το οποίο θα καθοδηγεί πνευματικά τους συγκεντρωμένους εκεί προσκυνητές του Ισλάμ;  Ο επικεφαλής ιμάμης θα είναι επιλογή της ελληνικής κυβέρνησης; Θα είναι άνθρωπος της Σαουδικής Αραβίας, του Κατάρ, της Τουρκίας ή άλλων;
Ερωτήματα που γεννούν προβληματισμούς...
Μα ο μεγαλύτερος προβληματισμός είναι αυτός που ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος είχε εκφράσει σε παλιότερη συνέντευξή του.
Ο Αρχιεπίσκοπος έχει εδώ και καιρό κρατήσει αποστάσεις από το θέμα της ανέγερσης του τεμένους. Συγκεκριμενα το ΕΚΚΛΗΣΙΑONLINE θυμίζει πως σε παλιότερη συνέντευξη΄του στον Γιώργο Τράγκα είχε πει επί λέξει:
“Ήμουν υπερ αλλά βλέποντας τι γίνεται στη Μέση Ανατολή, τις σφαγές των Χριστιανών είμαι επιφυλακτικός για το τι μορφή θα έχει. Θα είναι σχολή μουσουλμάνισμού, φονταμενταλισμού; Πως θα διοικείται; Βλέπουμε πως το Ισλάμ έχει αρχίσει να γίνεται απειλή...”
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/ekklisiaonline/item/8027#sthash.QkE0m02e.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου