Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

MIA EYXAΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ
Ε. Ν. Ο. Π.






      Οι Συνάξεις των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων της Ενορίας μας, για την κατηχητική περίοδο 2014 -2015 έληξαν με την εορτή λήξης που πραγματοποιήθηκε πριν από μερικές μέρες στον αύλειο χώρο του Ι. Ν. Υ. Θ. Ελεούσης.
      Όμως οι καλές συνήθειες δεν ξεχνιούνται. Έτσι κάθε απόγευμα ο χώρος της Παναγίας μας γεμίζει από παιδιά. Ομοίως και η μεγάλη αίθουσα του Ναού - η ΄ζεστή φωλιά των παιδιών μας - παραμένει ανοικτή κατά τις απογευματινές ώρες όλης σχεδόν της εβδομάδος.
       Βρίσκουν έτσι την ευκαιρία να επικοινωνούν μεταξύ τους και να παίζουν διάφορα παιχνίδια. Το ίδιο συμβαίνει και με τους γονείς ορισμένων από τα παιδιά, που επί μονίμου σχεδόν βάσεως  τα ακολουθούν στον όμορφο χώρο της ενορίας μας, απολαμβάνοντας την όμορφη θέα που προσφέρει η τοποθεσία αλλά κυρίως μένουν ενθουσιασμένοι για το γεγονός οτι ένας ασφαλής -από όλες τις απόψεις -χώρος υπάρχει πλέον για τα παιδιά τους.
Νίκος -Διονύσης : το δημιουργικό δίδυμο
      Το ευχάριστο είναι οτι η ύπαρξις των παιδιών των Ε.Ν.Ο.Π. κάθε απόγευμα στον χώρο αυτό, αποτελεί τον "κράχτη" και για άλλα παιδιά της περιοχής.
       Όσο, όμως και αν περνούσαν καλά, το μόνιμο παράπονό τους ήταν οτι δεν είχαν μία μπασκέτα για να ψυχαγωγηθούν ακόμη περισσότερο.
       Έτσι σήμερα το απόγευμα μία ευχάριστη έκπληξη τα περίμενε. Προ δύο ημερών οι καλοί και δραστήριοι φίλοι και αδελφοί Διονύσιος Λινάρδος και Νικόλαος Ασπιώτης ξεκίνησαν τις απαραίτητες προετοιμασίες για την εγκατάσταση μια μπασκέτας. Με πολύ κόπο και κάτω από υψηλές θερμοκρασίες τα κατάφεραν-με τη βοήθεια του επίσης καλού φίλου Νικόλαου Καραταράκη-και την έστησαν με αποτέλεσμα τα παιδιά να ενθουσιασθούν   και να εκπλαγούν ευχάριστα.




        Οι εκπλήξεις, όμως είχαν συνέχεια καθώς αντίκρυσαν να έχει στηθεί και ένα δίχτυ του βόλεϋ, πανέτοιμο να υποδεχθεί τους μικρούς -αλλά και μεγάλους -παίκτες.

       Στα άμεσα σχέδια των υπευθύνων της Νεότητος αποτελεί  η διαμόρφωση και δημιουργία ενός μικρού γηπέδου ποδοσφαίρου στο πίσω μέρος του παλαιού σχολείου του Ποταμού, σε χώρο ιδιόκτητο του Ιερού Ναού Ελεούσης.
        Η Εκκλησία προσβλέπει στα παιδιά αυτά και ευελπιστεί να καταστούν σωστοί πολίτες και κυρίως καλοί χριστιανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου