Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 9 Ιουνίου 2015

ENΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ
ΚΑΙ
ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ
ΤΩΝ ΝΕΑΝΙΚΩΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ
ΤΩΝ Ε. Ν. Ο. Π.





             Εδώ και καιρό τα Μέλη Συντονισμού του Νεανικού Έργου της Ενορίας μας, προετοιμάζονταν για κάτι καινούργιο στα χρονικά της επαναλειτουργίας των Ενοριακών Νεανικών Ομάδων Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.). Δηλαδή την υλοποίηση της πρότασης του υπευθύνου Ιερέως, για την διοργάνωση Εορτής Λήξης των Νεανικών Συναντήσεων για την Κατηχητική περίοδο 2014 -2015.

            Η κατηχήτρια κα Μαρίνα Λινάρδου και ο σύζυγός της Διονύσιος Λινάρδος, το ζεύγος Ελένη και Νικόλαος Ασπιώτης, καθώς και οι κυρίες Δελαπόρτα Μαρίνα και Προβατά Βασιλική, και με τη συνδρομή και άλλων φίλων, όπως Όλγας και Σπυρίδωνος Καταβάτη,  ξεκίνησαν με ζήλο ιερό τις προετοιμασίες για την γιορτή των παιδιών μας.
           Αδιάκοπες πρόβες των ποιημάτων αλλά και των δύο μικρών διασκεδαστικών θεατρικών, δημιουργία αλλά και στήσιμο των σκηνικών, διαφημηστική μέριμνα, τακτοποίηση μεγαφωνικής (προσφορά του Δήμου Κερκύρας), φροντίδα για το "μπάρμπεκιου" των παιδιών  κ. ά. υπήρξαν η αιτία παραμονής στον χώρο του Ναού της Ελεούσης πέραν των 10 ωρών καθημερινώς.
           Οι νέοι αυτοί άνθρωποι έχοντας εμπιστοσύνη στην Εκκλησία όχι μόνον ωθούν τα παιδιά τους στην αγκαλιά της ενορίας αλλά και οι ίδιοι συμμετέχουν στην πολύτιμη προσφορά εργασίας, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό και πολύτιμο.

Η δραστήρια Κατηχήτρια, κα Μαρίνα
           Η 6η Ιουνίου, ημέρα Σάββατο ήταν η ημέρα της εορτής στον προαύλιο χώρο του Ι. Ναού Υ. Θ. Ελεούσης. Στην εκδήλωση αυτή δόθηκε ο τίτλος "ΓΕΥΣΗ  ΖΩΗΣ". Τα παιδιά μας, από ενωρίς το απόγευμα, έφθασαν στον χώρο αναμένοντας εναγωνίως  την ώρα της έναρξης.
           Όλα ξεκίνησαν πολύ όμορφα. Οι γονείς και φίλοι των παιδιών είχαν ήδη γεμίσει τις καρέκλες. Η δραστήρια και ικανή Κατηχήτρια κα Μαρίνα Λινάρδου, "άνοιξε" την γιορτή με ένα σύντομο πρόλογο αναφερόμενη στο τι πραγματικά είναι αλλά και τι προσφέρουν οι Κατηχητικές Συνάξεις.
            Ακολούθως τα ομάδα των μικροτέρων παιδιών ξεκίνησαν τα ποιήματά τους. Αμέσως μετά σειρά είχε το σύντομο θεατρικό τους με τίτλο "Ο τεμπελάκος". Συνέχισαν τα υπόλοιπα εκ των μικροτέρων με τα δικά τους ποιήματα.

Ο Νεκτάριος, η Δήμητρα και ο Κωνσταντίνος



Ο μικρός Αριστείδης



Ο Αλκίνοος




Ο πάντα χαμογελαστός Θανάσης




Ο Τασούλης και η Βασιλική στον "Τεμπελάκο"








Μαζί τους και ο μικρός Παναγιώτης που δέχεται τις μικροφωνικές
"περιποιήσεις" του αεικίνητου κου Διονύση



.... και η γλυκειά Ευαγγελία




Οι χαριτωμένες Μυρτώ και Δέσποινα στο ... ντεμπούτο τους




και φυσικά ο Περικλής




Η Αννούλα μας




Η κα Μαρίνα της επιτροπής συντονισμού προλογίζει το θεατρικό των μεγάλων

            Οι μεγαλύτεροι εκ των κατηχητοπαίδων παρουσίασαν, με ξεχωριστή επιτυχία και σκορπίζοντας άφθονα γέλια, το δικό τους διασκεδαστικό θεατρικό  "Τι χρειάζουντι τα γράμματα".
Οι ταλαντούχοι Μάνος και Θάνος και η αφηγήτρια Ναταλία




Ο Γιώργος στο ρόλο του κλητήρα



και ο Στάθης στο ρόλο του γραμματικού, του Αντρικου




Ο Άγγελος στο ρόλο του ταχυδρόμου



Ο κυρ Νομάρχης (ο Παναγιώτης μας)






Η συνάντηση του κυρ Προέδρου με τον κο Νομάρχη



Το "ξέσπασμα" του κυρ Μήτρου, του προέδρου






Χαμόγελα και ικανοποίηση για την επιτυχία τους!!!



             Σειρά είχε το χορωδιακό τμήμα των Ομάδων, οπου με την πολύτιμη βοήθεια της καθηγήτριας Μουσικής κας Χριστίνας Καλλιαρίδου, απέδωσαν υπέροχα τέσσερα πανέμορφα τραγούδια.
Η πολυτάλαντος εκπαιδευτικός της Μουσικής, κα Χριστίνα


Ο ταλαντούχος Άγγελος διευθύνει τη χορωδία











Η κα Χριστίνα ευχαριστεί το ενθουσιασμένο κοινό

             Εν συνεχεία ομάδα από τα μεγαλύτερα παιδιά άρχισαν να αναφέρονται στην σπουδαιότητα του Κατηχητικού Σχολείου αλλά και στο πως το βιώνουν τα ίδια. Λόγια συγκινητικά, βγαλμένα μέσα από την παιδική και αθώα καρδιά τους. Την ίδια στιγμή οι παρευρισκόμενοι είχαν την δυνατότητα να βλέπουν, σε μορφή διαφανειών, στιγμές από τις Κατηχητικές Δραστηριότητες των παιδιών.




Οι στιγμές της αλήθειας από τον΄Θεόδωρο, την Αρμπέτα και την Κων/να




"Γυρἰζουμε"πίσω σε στιγμές όμορφες που περάσαμε όλοι μαζί



Λόγια καρδιάς από τον Βασίλη, την Ελπίδα και την Κατερινούλα


            Έτσι το πρώτο μέρος της Γιορτής έληξε και σειρά είχε... το δεύτερο με παιχνίδια και μικροδιαγωνισμούς. Στο τέλος δε όλα τα παιδιά κρατώντας στα χέρια μπαλόνια με ήλιον και αφού πρωτίστως είχαν γράψει μέσα σ΄αυτά ευχές που προορίζονταν στο θρόνο του Θεού σαν προσευχές, θα τα άφηναν ελεύθερα και εκείνα συμβολικά θ΄ανέβαιναν και θα χάνονταν στο ουράνιο στερέωμα, προκειμένου να οδηγηθούν στον ουράνιο Πατέρα.
           Όμως ο άστατος καιρός των τελευταίων ημερών μας χάλασε κάπως το πρόγραμμα. Μόνο ένα παιχνίδι πρόλαβαν να παίξουν τα παιδιά μας και επειδή η ξαφνική ραγδαία καταιγἰδα ήταν "προ των πυλών" το μόνο που κατορθώθη ήταν να αφεθούν στον ουρανό τα μπαλόνια.
            Φυσικά τα πολλά εδέσματα που είχαν προετοιμάσει κυρίως οι γονείς των παιδιών, προσεφέρθησαν στην μεγάλη αίθουσα του Ναού με τη φροντίδα της κας Μουρμουράκη Ευτυχίας.
            Αν και ο καιρός μας ανέτρεψε το πρόγραμμα, ο ενθουσιασμός και η χαρά αλλά και η συγκίνηση ήταν διάχυτες.
             Προ της αναχώρησης των παιδιών, εδόθη σε όλα αναμνηστικό δώρο αλλά και τον ειδικό έπαινο για την συμμετοχή τους στις δραστηριότητες των Ε.Ν.Ο.Π.
             Το μόνο που μένει είναι η υλοποίηση της μεγάλης ημερήσιας εκτός Κερκύρας που θα πραγματοποιηθεί στα τέλη του μηνός Ιουνίου.
              Για μία ακόμη φορά ανήκουν θερμά  συγχαρητήρια σε όλους όσους βοήθησαν να στηθεί ή όμορφη αυτή γιορτή και κυρίως στους Διονύση Λινάρδο και Νικόλαο Ασπιώτη, που μαζί με τον Ιερέα, την Κατηχήτρια και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής Συντονισμού αποτελούν τους φύλακες αγγέλους των παιδιών μας.
          
Οι συμπαθέστατες Μαρίνα και Βασιλική, μητέρες Κατηχητοπαίδων και
Μέλη της επιτροπής συντονισμού Νεανικού Έργου





Πανικός στο πρώτο παιχνίδι με τις φούσκες και τις κρυμμένες καραμέλες

Τα μέλη της επιτροπής συντονισμού κες Βασιλική και Ελένη
μεταφέρουν τα αναμνηστικά δώρα των παιδιών

Λίγο πριν την μπόρα...Ο σκοτεινός από τα σύννεφα ουρανός γέμισε από τα πολύχρωμα μπαλόνια που μετέφεραν τις ευχές των παιδιών

ΚΑΛΟ  ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου