Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 10 Οκτωβρίου 2014

ΜΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟΝ ΤΑΜΕΙΟΥ
3.500,00 ΕΥΡΩ
ΜΑΣ ΖΗΤΟΥΝ ΕΛΕΩ ΕΝΦΙΑ
44.269,00 ΕΥΡΩ
 
 
 
       Το εξωφρενικό, για τις δυνατότητές μας, ποσόν των 44.269,00 ευρώ αποφάσισε το Ελληνικό Υπουργείο Οικονομικών οτι οφείλει η Ενορία μας στο Ελληνικό Κράτος, λόγω ΕΝ.Φ.Ι.Α. Και αν σ΄αυτό προσθέσουμε και το ποσόν των 3.200,00 ευρώ που αντιστοιχεί στο Φόρο Εισοδήματος και που εξοφλούμε σταδιακά, φθάνουμε στο ποσόν των 47.469,00 ευρώ, που πρέπει η Ενορία Ποταμού Κερκύρας να  καταβάλλει σε τέσσερις ισόποσες δόσεις.

         Και ενώ παιδιόθεν μαθαίνουμε οτι ως Έλληνες πολίτες οφείλουμε υπακοή στους νόμους του Συντάγματος, το ίδιο το κράτος καθίσταται ο καταπατών τους νόμους. Δηλαδή ενώ ο Νόμος λέει οτι ο συμπληρωματικός φόρος πρέπει να είναι μικρότερος ή ίσος με τον κυρίως φόρο, στην περίπτωσή μας ο συμπληρωματικός φόρος είναι 12πλάσιος του κύριου φόρου.
          Οι φιλόθεοι και φιλόχριστοι άρχοντές μας θεώρησαν σκόπιμο να φορολογήσουν ακόμη και τα κτίρια των Ναών όπως και το Κοιμητήριό μας.
           Άρα πέταξαν στον κάλαθο των αχρήστων το άρθρο 4 παρ. 5 του Ελληνορθόδοξου Συντάγματος που ομιλεί περί φορολογικής ισότητας και φορολογικής δικαιοσύνης.
            Έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους το άρθρο 17 του Ελληνορθόδοξου Συντἀγματος που ομιλεί για το δικαίωμα της ιδιοκτησίας.
            Αδιαφορούν παντελώς για το οτι στο άρθρο 25 του Ελληνορθόδοξου Συντάγματος γίνεται λόγος  για την αρχή της αναλογικότητος, αναγκαιότητος αλλά και καταλληλότητος  στους περιορισμούς των ατομικών δικαιωμάτων.
            Άρα μήπως προσπαθούν να μας απογυμνώσουν από οποιοδήποτε περιουσιακό στοιχείο αφού αδυνατούμε ΠΛΗΡΩΣ να κατανοήσουμε και να υπακούσουμε στην "αριθμητική" τους!!!
 
 
Κύριοι, οι περιουσίες των Ναών μας δεν τίποτα άλλο παρά το δάκρυ και το ευχαριστώ των πατέρων μας στο Θεό, την Παναγιά και τους Αγίους μας!
Μ΄αυτή την περιουσία συντηρούμε τους ενδεείς αδελφούς μας, που είναι έργο και υποχρέωση δική σας.
Μ΄αυτή την περιουσία προσπαθούμε να συγκρατήσουμε την νεολαία μας που εσείς  οδηγήσατε στην απόγνωση και την ξενιτειά.
Μ΄αυτή την περιουσία προσπαθούμε να αναβαπτίσουμε τους χριστιανούς μας που εσείς με τα έργα σας "ξεβαπτίσατε".
Μ΄αυτή την περιουσία ανασταίνουμε το πολυποίκιλο κοινωνικό  έργο της ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ μας που εσείς ολόκληρες δεκαετίες εκμεταλλεύεστε ξεδιάντροπα.
Απειλείτε να μας την στερήσετε;
 
ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ!!! 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου