Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014


"ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ"

"Ασφαλώς σερφάρω (πλοηγούμαι)
στο Διαδίκτυο"

     Την τέταρτη συνάντηση ενημέρωσης πραγματοποίησε η ενορία μας, σύμφωνα με το ποιμαντικό πρόγραμμα ἙΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ".
       Αυτή τη φορά το θέμα συζήτησης ήταν η χρήση του Διαδικτύου. Από τη στιγμή που εισήλθε στη ζωή του ανθρώπου, ένας ολόκληρος κόσμος ανοίχτηκε. Ένας κόσμος που συναρπάζει και μαγεύει μικρούς και μεγάλους.
        Και το μέσο αυτό έχει καταστεί ένα πολύτιμο εργαλείο, αφού με το πάτημα ενός και μόνον κουμπιού ο χρήστης μπορεί να διεισδύσει στον απέραντο κόσμο της ενημέρωσης.
       Όμως επειδη το καλο για να είναι καλό θα πρέπει να χρησιμοποιείται καλώς, το διαδίκτυο κρύβει επιμελώς και αμέτρητους κινδύνους, κυρίως για τους εφήβους, όταν αυτό χρησιμοποιείται αλόγιστα.
        Αυτούς τους κινδύνους επεσήμαναν με σαφήνεια σε μικρούς και μεγάλους που προσήλθαν στην αίθουσα του Ιερού ναού Υπερ. Θεοτόκου Ελεούσης Ποταμού, οι δύο προσκεκλημένοι κ.κ. Ανδρέας Καλογεράς, υπεύθυνος σχολικών δραστηριοτήτων Α΄θμιας εκπαίδευσης Κερκύρας και Κωνσταντίνος Βλαχόπουλος, αστυνόμος Α΄ Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφερείας Ιόνίων Νήσων.
        Ανάμεσα στους παρευρισκομένους υπήρξαν και πολλά από τα μέλη της Ενοριακής Νεανικής Ομάδας Ποταμού, που "βομβάρδισαν" τους δύο ομιλητές με ερωτήσεις και απορίες γύρω από χρήση του διαδικτύου.
          Η συνάντηση αυτή κράτησε συνολικά 2,5  ώρες χωρίς καμία κόπωση από το κοινό που παρακολουθούσε και συγχρόνως συμμετείχε με ιδιαίτερο ζήλο  στην ξεχωριστή αυτή εκδήλωση της ενορίας .  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου