Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 23 Μαρτίου 2014

Α  Ξ  Ι  Ο  Σ  ! ! !

     ο νέος πρωτοπρεσβύτερος της τοπικής μας Εκκλησίας!





        Την Κυριακή 23 Μαρτίου (της Σταυροπροσκυνήσεως) και κατά την διάρκεια του Κατανυκτικού Εσπερινού στον προσκυνηματικό Ιερό Ναό Αγίου και Θαυματουργού Σπυρίδωνος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ.κ. ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ συγκινημένος απένειμε το οφίκιον του Πρωτοπρεσβυτέρου σε τέσσερις λευκασμένους λευΐτες. Πρόκειται για τους ΄ταπεινούς Ιερείς π. Σπυρίδωνα Ασπιώτη, π. Δημήτριο Καποδίστρια, π. Παναγιώτη Διαβάτη και π. Νικόλαο Ζάχο.

       Η δική μας όμως ενορία χάρηκε ιδιαιτέρως για τον αιδεσ. π. Παναγιώτη Διαβάτη καθώς τυγχάνει γέννημα θρέμμα του προαστίου μας. Αξιόλογος κληρικός που τον διακρίνει η ευγένεια, η ταπεινότητα, η ιερατική συνείδηση και, η εργατικότητα, Καλός οικογενειάρχης οπου με την πλήρη χαρισμάτων πρεσβυτέρα του απέκτησαν  τρείς θυγατέρες, εκ των οποίων η μία βρίσκετια συνοδοιπόρος στο πλευρό του Ιερέα συζύγου της, πρωτοπρεσβυτέρου Δημητρίου Μουζακίτη.
       Κατά τα πρώτα χρόνια της ιερατικής του πορείας διηκόνησε με αυταπάρνηση την μακρινή ενορία των Αρμενάδων. Αλλά εν συνεχεία μετετέθη στο χωριό Τεμπλόνι, οπου συνεχίζει μέχρι και σήμερα να ιερουργεί με τον ίδιο ζήλο που τον χαρακτήριζε κατά τα πρώτα έτη της λευιτικής του πορείας. Επίσης  για μικρό χρονικό διάστημα άσκησε και χρέη συνεφημερίου στο προάστιό μας.
        Του ευχόμεθα ολοψύχως μακροημέρευση και πάντα ΑΞΙΟΣ !!!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου