Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

 " ΣΗΜΕΡΟΝ Η ΦΑΝΕΡΩΣΙΣ ΤΟΥ ΑΠ΄ ΑΙΩΝΟΣ ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ"


      Την μεγάλη εορτή του Ευαγγελισμού της Υπεραγίας Θεοτόκου τίμησε σύμπας ο Ορθόδοξος κόσμος. Το μεγάλο σχέδιο του Θεού για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους γίνεται φανερό σε αγγέλους και ανθρώπους. Το χαρμόσυνο μήνυμα της θείας ενσαρκώσεως μεταφέρει ο αρχάγγελος Γαβριήλ στην Παρθένο Μαριάμ η οποία ταπεινά αποδέχεται να είναι αυτή εντός της οποίας θα κατοικήσει ο Υιός και Λόγος του Θεού. Απ' αυτήν θα προέλθει Αυτός που με την εκούσια θυσία Του επάνω στο Σταυρό, θα λυτρώσει τον άνθρωπο από τον αιώνιο θάνατο.

      Το μεγάλο αυτό γεγονός εόρτασαν και οι πιστοί της ενορίας μας, με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας στον ιστορικό Ιερό Ναό Αγίου Βαρβάρου.
      
Όμως, ως γνωστόν την ημέρα αυτή τιμάται και η εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής αυτοκρατορίας με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία ανεξάρτητου εθνικού κράτους .
       Αυτή  την διπλή  εορτή τίμησαν και οι μαθητές και μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού που μαζί με τον διευθυντή και τους λοιπούς εκπαιδευτικούς κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό για να συμμετάσχουν στην Θεία Λατρεία αλλά και να τελέσουν την καθιερωμένη Δοξολογία καθώς επίσης και να προβούν στην κατάθεση στεφάνων εις μνήμην όλων εκείνων των ηρώων της Πίστεως και της Πατρίδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου