Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

ΣΤΑ ΝΑΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΜΑΡΕΛΑΣ




       Την Τετάρτη 26 Μαρτίου 55 προσκυνητές της ενορίας μας, με επικεφαλής τον εφημέριο π. Γεώργιο επισκεφθήκαν το γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος Χριστού Καμαρέλας, περιοχής Αγίων Δούλων, με σκοπό να τελέσουν Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία.


Η κομψή φιάλη της Μονής


        Κτίτωρ της Μονής τυγχάνει ο μακαριστός Ιερομόναχος Σωφρόνιος, όταν το 1800 εγκατέστησε στον χώρο μικρή γυναικεία αδελφότητα.



Υπενθύμιση για τους Ιερείς


Η Πλατυτέρα του Ιερού Βήματος


       
Εσταυρώθης δι΄ημάς Χριστέ


Το Ησυχαστήριο βρίσκεται σε ωραιοτάτη τοποθεσία καθώς περιβάλλεται από τους χαρακτηριστικούς Κερκυραϊκούς πυκνούς ελαιώνες και τα άφθονα νερά που οφείλονται στην μεγάλη πηγή "Καμαρέλας" η οποία βρίσκεται εντός της περιοχής.

Τμήμα από κτιριακό συγκρότημα του Ησυχαστηρίου


         Η ησυχία της περιοχής καθώς και η ευλογία του χώρου επηρεάζει τον προσκυνητή στον οποίο εμπνέει κατάνυξη, σεβασμό , ευλάβεια και ιερά συγκίνηση.




"Κατευθυνθήτω η προσευχή μου ως θυμίαμα Ενώπιόν Σου"







Το κατάμεστο από πιστούς Καθολικό της Μονής

         Η μικρή αδελφότητα με προεξάρχουσα την καθηγουμένη μοναχή Πελαγία, διακρίνεται για την ευγένεια, την φιλοξενία, την αγωνιστικότητα και κυρίως την ταπείνωση.


"Φως ιλαρόν"
"Κύριε εκέκραξα προς Σε"


         Οι μοναχές, εκτός από τα πνευματικά, ασχολούνται τα τελευταία χρόνια και με την βιοκαλλιέργεια, γεγονός που έχει κάνει το Ησυχαστήριο γνωστό για την παραγωγή γνήσιου κρασιού αλλά και παρθένου ελαιόλαδου .
        Οι προσκυνητές του Ποταμού, τα τελευταία χρόνια επισκέπτονται την Μονή της "Καμαρέλας" τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο οπου απολαμβάνουν την ευλογία του χώρου αλλά και την αβραμιαία φιλοξενία των μοναζουσών.



"Δι ευχών των Αγίων"


Η μόνιμη συνοδεία του εφημερίου μας

Στο αρχονταρίκι της Μονής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου