Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΦΘΙΩΤΙΔΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΓΙΑ ΙΕΡΕΑ: ΕΙΧΕ ΠΡΟΕΙΔΕΙ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ
 

             
             PDF
1Τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο Γεωργίου Καραγεώργου

Στην Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Λαμίας χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος και ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Μνημόσυνο του αειμνήστου Γεωργίου Καραγεώργου, σήμερα Σάββατο 1 Μαρτίου.

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Ποιμενάρχης μας αναφέρθηκε στον αείμνηστο, ο οποίος υπήρξε άνθρωπος προσευχής και αγάπης και με την καλή σύζυγό του απέκτησε μία ωραία οικογένεια και μάλιστα αξιώθηκε να δει το ένα παιδί του Ιερέα, τον π. Χρήστο, ο οποίος υπηρετεί στον Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάρας Ψυχικού. 
Ανέφερε επίσης ότι αείμνηστος αξιώθηκε να προειδεί τον θάνατό του και το ανεκοίνωσε μάλιστα στον Σεβασμιώτατο τέσσερις ημέρες πριν, κατά την πανήγυρη του Αγίου Αθανασίου λέγοντάς του «Σεβασμιώτατε είμαι έτοιμος για την άνω Ιερουσαλήμ», ενώ την παραμονή αποχαιρέτησε τα παιδιά του και έδωκε ευχές για την ζωή τους.

Εκ μέρους της οικογενείας ο υιός του αειμνήστου Πρωτοπρ. π. Χρήστος Καραγεώργος εξέφρασε την αγάπη και την ευγνωμοσύνη του προς τον Σεβασμιώτατο τονίζοντας ότι αυτό που αναδεικνύει έναν μεγάλο άνδρα δεν είναι τα μεγάλα έργα και οι δραστηριότητες αλλά αυτές οι μικρές κινήσεις, το να μπορεί δηλαδή να καλεί τους ανθρώπους κατ’ όνομα. Αυτό ακόμα και αν δεν καταγράφεται είναι το σπουδαιότερο έργο για ένα Ποιμένα.

1

1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου