Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

ΣΤΗ ΝΗΣΙΔΑ ΒΙΔΟ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ
ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ
 
 
    Για μία ακόμη φορά το διήμερο 1 και 2 Αυγούστου βρεθήκαμε στην πανέμορφη και καταπράσινη νησίδα Βίδο προκειμένου να συμμετάσχουμε στην εορτή της ανακομιδής των ιερών λειψάνων του Αγίου Ενδόξου Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου.
    Ο μικρός αυτός φυσικός "παράδεισος"  βρίσκεται σε απόσταση 1200 μέτρων από το παλαιό λιμάνι της Κερκύρας και αποτελεί πόλο έλξης πολλών Κερκυραίων αλλά και ξένων επισκεπτών.
 
 
    Το επίκεντρο του διημέρου αυτού υπήρξε ο μικρός Ναΐσκος του Αγίου Στεφάνου του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου.
 
 
 
      Το εσπέρας της παραμονής πραγματοποιήθηκε με κατάνυξη η ακολουθία του Εσπερινού καθώς και η Μικρά Παράκλησις της Υπεραγίας Θεοτόκου.
      Ανήμερα της πανηγύρεως από πολύ ενωρίς οι προσκυνητές άρχισαν να καταφθάνουν στο νησί με το μικρό καΐκι και να ανηφορίζουν το μικρό δρομίσκο που οδηγεί στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.
 
 
      Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η ακολουθία του Όρθρου και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία, οπου εκτός του εφημερίου της ενορίας μας, π. Γεωργίου, συμμετείχε και ο συνταξιούχος πρωτοπρεσβύτερος π. Θεόδωρος Κουρσάρης ο οποίος για πολλά χρόνια διηκόνησε κατ΄αυτήν την ημέραν στο νησί.
 
 
 
 
Ο ιεροψάλτης Ιωάννης Γεωργοτάς
 
 
      Το απόγευμα της κυριωνύμου ημέρας και παρά την έντονη ζέστη που επικρατούσε πραγματοποιήθηκε με απόλυτη τάξη, ευπρέπεια και κατάνυξη η λιτή και σύντομη περιφορά της Ιεράς Εικόνος του Αγίου.
 
 
 
 
        Σ΄αυτήν εκτός από τους προαναφερθέντες Ιερείς συμμετείχε ο πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Μοναστηριώτης καθώς και ο πρεσβύτερος π. Θεόδωρος Αυλωνίτης.
 
 
 
 
        Επίσης η πολυμελής μικτή χορωδία Πολιτιστικής Ενώσεως Ποταμού "Ο ΜΠΟΡΓΟΣ" ελάμπρυνε με την παρουσία της την λιτανεία, όπως και το 8ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων.




Με τον υπεύθυνο του νησιού, δημοτ. σύμβουλο κ. Αλέξ. Καρδαμίτση
και τον φιλοξενούμενο δήμαρχο Μάνδρας κ. Γεώργιο Δρίκο

Μετά τη λιτάνευση ένα αναψυκτικό με τους δημάρχους
Κερκύρας Ιωάννη Τρεπεκλή, Μάνδρας Γεώργιο Δρίκο, δημοτ. σύμβουλο
Αλέξ. Καρδαμίτση και τους Ιερείς 
 
        Το μαρτύριο του Πρωτομάρτυρος και Αρχιδιακόνου Στεφάνου ας εμπνέει όλους τους συγχρόνους  χριστιανούς.  
 
       Γνωριμία με τις όμορφες γωνιές του νησιού
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου