Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

 

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΟ ΣΙΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΗΝΑ. إغلاق دير سانت كاترين لأجل غير مسمى «لدواعٍ أمنية»


http://www.almasryalyoum.com/node/2036826


Η  Ασφάλεια Μαζάρ έκλεισε το μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, το βιβλίο εργασίας από τα αξιοθέατα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς, για πρώτη φορά από την επανάσταση του 25 Ιανουαρίου 2011, και για αόριστο χρονικό διάστημα, για το φόβο της διείσδυσης τρομοκρατών του από τζιχαντιστές που βρίσκονται στην περιοχή του Σινά.

Το μοναστήρι έκλεισε για μία ημέρα μετά την 25 Ιανουαρίου επανάσταση, καθώς και κατά τη διάρκεια του Πολέμου του Κόλπου, και  το μοναστήρι έχει δεσμευτεί με τις οδηγίες των υπηρεσιών ασφαλείας χρεώνεται με την εξασφάλιση του μοναστηριού.



 Οι μοναχοί Βεδουίνων συμβούλευσε να κλείσει το μοναστήρι, μετά από μερικές εκκλησίες έχουν καταστραφεί και καεί, επισημαίνοντας ότι το μοναστήρι ήταν κλειστό για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, και για πρώτη φορά έκλεισαν επ 'αόριστον.

Εξήγησε ότι οι μοναχοί αποτελούν αντικείμενο προφυλάξουμε και να διασφαλίσουμε όχι μόνο από τις υπηρεσίες ασφαλείας, αλλά το σύνολο της Aljebalih φυλή, η οποία δεν επέτρεπε που επηρεάζει το μοναστήρι και τους μοναχούς οποιαδήποτε ζημιά σε όλη την ιστορία.


ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΦΡΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΑΒΙΚΟ



ي، لأول مرة منذ ثورة 25 يناير 2011، ولأجل غير مسمى، خشية تسلل مخربين إليه من الجهاديين المتواجدين في سيناء.

وأغلق الدير لمدة يوم واحد عقب ثورة 25 يناير، وكذلك خلال حرب الخليج، وقال الأب جريجوريوس، الباحث في أرشيف الدير، إن الدير ملتزم بتعليمات الأجهزة الأمنية المنوط بها تأمين الدير.

وقال سلمان الجبالي، الخبير في شؤون دير سانت كاترين، إن البدو نصحوا الرهبان بإغلاق الدير، بعد تعرض بعض الكنائس للتخريب والحرق، مشيرا إلى أن الدير لم يغلق منذ فترة كبيرة، ولأول مرة يغلق لأجل غير مسمى.

وأوضح أن رهبان الدير يخضعون لحماية وتأمين ليس من الأجهزة الأمنية فقط، بل من قبيلة الجبالية بالكامل، التي لم تسمح بأن يطال الدير والرهبان أي ضرر على مدار التاريخ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου