Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2013

ΣΤΑ ΡΕΙΘΡΑ ΤΟΥ ... ΠΟΤΑΜΟΥ
 
Με ξεχωριστή μεγαλοπρέπεια εορτάσθηκε στο προάστειό μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή της Βαπτίσεως του Κυρίου και Θεού Ιησού Χριστού.
Η πανηγυρική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στον ιστορικό Ιερό Ναό Υπερ. Θεοτόκου Ελεούσης, οπου οι πιστοί γέμισαν ασφυκτικά το εσωτερικό αλλά και τον αύλειο χώρο του Ναού.
Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο πολιός και ταπεινός λευίτης πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Τόμπρος ο οποίος μαζί με τον εφημέριο, πρωτοπρεσβύτερο π. Γεώργιο, τέλεσαν και την ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, επάνω στην εξέδρα που είχε στηθεί προ ημερών και αναλόγως στολιστεί, εντός του Ναού.
Εν συνεχεία σχηματίσθηκε πομπή. οπου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής Κ. Κορακιάνας, οι πιστοί οδηγήθηκαν στο γραφικό ενετικό γεφύρι, οπου τελέστηκε και η ακολουθία του αγιασμού των Υδάτων.
Δύο ήταν οι τολμηροί που αψηφώντας τα κρύα νερά του ποταμού κολύμπησαν προκειμένου να πιάσουν τον Τίμιο Σταυρό. Σημαντικό ήταν οτι οι πιστοί κατέκλυσαν την παραποτάμια οδό. Παρόντες στην τελετή ήταν ο Δήμαρχος Κερκύρας, κ. Ιωάννης Τρεπεκλής καθώς και δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι.











 

















 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου