Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 5 Ιανουαρίου 2013

ΤΟ  ΦΑΡΜΑΚΟ
 
Ένας νέος πήγε μια μέρα σ΄ ένα γέροντα θείο του και αγανακτισμένος του είπε οτι από κάποιον, που τον έβρισε, θ΄ απαιτούσε να του ζητήσει δημόσια συγγνώμη.
Αγαπητό μου παιδί, του λέει ο θείος του, άκουσε τη συμβουλή του θείου σου, που σ'αγαπά. Η ύβρις μοιάζει με τη λάσπη επάνω σε ένα ρούχο. Είναι πιο εύκολο να την βουρτσίση κανείςς, όταν στεγνώσει και ξεραθεί, παρά όταν είναι νωπή. Περίμενε λοιπόν να ηρεμήσετε κι οι δυό σας, και τότε θα αντιληφθής οτι τα πράγματα θα διορθωθούν καλύτερα και ευκολώτερα.
Διαφορετικά, να είσαι βέβαιος οτι η κατάσταση θα χειροτερεύσει και σεις θα καταλήξετε σε μεγαλύτερο καυγά. Ο νέος ακολούθησε την σοφή συμβουλή του θείου του. Την άλλη μέρα, εκείνος που τον είχε βρίσει, ήλθε μόνος του και του ζήτησε συγγνώμη.
Αδελφέ μου,
Πρέπει πια να το καταλάβουμε όλοι. Με τον θυμό βλάπτουμε και τον εαυτό μας και τους άλλους. Αντίθετα με την ανεξικακία και την πραότητα κερδίζουμε και στη γη και στους Ουρανούς. Μας υπόσχεται ο Κύριος:"Μακάριοι οι πραείς, οτι αυτοί κληρονομήσουσι την γην" (Ματθ. ε΄5).
 
Νικαίας Γεωργίου (+)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου