Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ
ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΝΕΑΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΠΟΤΑΜΟΥ
(Ε.Ν.Ο.Π.)

v>                                      ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ
 
Κάτι ιδιαίτερο συνέβει την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013, στην μεγάλη αίθουσα του Ιερού Ναού Υπερ. Θεοτόκου  Ελεούσης Ποταμού.
Μετά την Θεία Λειτουργία στον Ι. Ναό του Αγίου Βαρβάρου, τα νεαρά μέλη που απαρτίζουν την Ενοριακή Νεανική Ομάδα Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.) έκοψαν την πρωτοχρονιάτικη πίτα τους, καθώς ήταν η πρώτη συγκέντρωση μετά την είσοδο του νέου έτους.
Από ενωρίς στην αίθουσα αντηχούσαν χαρούμενα τραγούδια. Η κατηχήτρια, πρεσβυτέρα Χριστιάννα Γκισδάκη υποδέχθηκε με ιδιαίτερη αγάπη τα παιδιά, που με πολύ ενθουσιασμό βρίσκονταν και πάλι στο δικό τους αγαπημένο και ζεστό χώρο.
Τα παιδιά άρχισαν αμέσως τα μεταξύ τους πειράγματα έως οτου ο πνευματικός της ομάδας, π. Γεώργιος, τα κάλεσε να καθήσουν και να παρακολουθήσουν με προσοχή όλα όσα επρόκειτο να τους πει.
Πράγματι όλα τα παιδιά με ενδιαφέρον άκουσαν από τον Ιερέα για την σημασία που έχει η κοπή της βασιλόπιτας αλλά και από που προήλθε το έθιμο αυτό. Επικεντρώθηκε στην ασκητική και λιτή ζωή του Μ. Βασιλείου, όπως επίσης και στο σπουδαίο πνευματικό και κοινωνικό του έργο, καταλήγοντας στην αξία της προσευχής και στο πνευματικό καθήκον που έχει ο κάθε χριστιανός ν΄απευθύνεται εις τον Θεόν  κάθε  φορά που αντιμετωπίζει κάποια δυσκολία ή πειρασμό.
Μετά τα σύντομα λόγια του, τα κάλεσε να σταθούν γύρω από το μεγάλο τραπέζι προκειμένου να τελέσουν την μικρή ακολουθία και την κοπή της πίτας, μετά το πέρας της οποίας όλα τα παιδιά δέχθηκαν τις όμορφες ευχές της κατηχήτριάς τους.
Οι ωραίες στιγμές, όμως, δε σταμάτησαν στο σημείο αυτό, καθώς η οικονόμος τη ενορίας, κα Ευτυχία, είχε φροντίσει για ένα μικρό πρόγευμα με σουβλάκια, τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, τηγανιτές πατάτες και χυμούς.
Τα παιδιά ενθουσιασμένα αποχώρησαν από τον χώρο, μια και η ώρα είχε ήδη περάσει, δίνοντας ραντεβού για την επόμενη Κυριακή.
 
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου