Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ
Η ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
 ΑΝΑΜΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ
ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΥΤΙΚΟΥ ΝΕΟΥ
ΥΠΟ ΤΟΥ ΟΣΙΟΥ
Β Α Ρ Β Α Ρ Ο Υ
ΤΟΥ ΠΕΝΤΑΠΟΛΙΤΟΥ
ΚΑΙ
ΜΥΡΟΒΛΗΤΟΥ





     Για μία ακόμη φορά ήχησαν πανηγυρικά οι κώδωνες του ιστορικού πυργοειδούς κωδωνοστασίου, του Ιερού Ναού ΟΣΙΟΥ  ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου, στον Ποταμό, προκειμένου να υπενθυμίσουν σε όλους τους χριστιανούς της περιοχής την ανάμνηση τoυ υπό του Οσίου, υπερφυούς θαύματος της ιάσεως του παραλυτικού νέου κατά τα μέσα του 16ου αιώνος.





          Σύμφωνα με την τοπική εκκλησιαστική ιστορία, όταν τα λείψανα του Οσίου "μεταφέρονταν" (!) στην Βενετία, το πλοιάριο με την θήκη των λειψάνων αγκυροβόλησε στο επίνειο του Ποταμού, πλήθος πιστών έσπευσαν να προσκυνήσουν τον πνευματικό αυτό θησαυρό, ανάμεσά τους και ένας παράλυτος νέος, της οικογενείας Σουβλάκη ο οποίος μετά τον ασπασμό θεραπεύθη πλήρως.
       Το γεγονός αυτό τιμάται πανηγυρικά κατ΄έτος και προσελκύει πολλούς πιστούς που σπεύδουν καταθέσουν τις προσευχές τους και τα αιτήματά τους, στην ιερά εικόνα αλλά και το απότμημα της τιμίας κάρας του Οσίου, που αποκτήθηκε τον μήνα Φεβρουάριο του  2013 και φυλλάσεται ως κόρην οφθαλμού.
       Κατά τον Μ. Εσπερινό έλαβαν μέρος οι πρωτοπρεσβύτεροι Διονύσιος Καρύδης και Ιωάννης Μουμούρης.
       Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, απουσιάζοντος του Επισκόπου, την Ιερά Μητρόπολη εκπροσώπησε ο  Ιεροκήρυξ  Αρχιμανδρίτης Σεραφείμ Λινοσπόρη  πλαισιούμενος από τους  αιδεσιμολογιωτάτους: π. Μουμούρη Ιωάννη, π. Αλέξανδρο Τόμπρο, π. Δημήτριο Μουζακίτη, π. Σπυρίδωνα Τριαντάφυλλο, π. Γρηγὀριο  Γκισδάκη, π. Σπυρίδωνα Μακρή, τον εφημέριο του Ποταμού π. Γεώργιο καθώς και τον Διάκονο π. Νεκτάριο Μπόκο.











       Τον θείο λόγο κήρυξε ο πανοσιολογιώτατος π. Σεραφείμ ο οποίος και αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου.


        Το ιερό αναλόγιο πλαισίωσαν τόσο στον Εσπερινό όσο και στον Όρθρο οι: Λουκάς Σκορδίλης, Άγγελος Μπαρουξής, Ιωάννης Γεωργοτάς, Κωνσταντίνος Θύμης, Παναγιώτης Μικρούλης και Στυλιανός Παπικινός, ενώ στην Θεία Λειτουργία έψαλλε η μικτή χορωδία της Π. Ε. Π.  "ο Μπόργος" υπό την διεύθυνση της κας Ρόζης Ανεμογιάννη.
        Ανάμεσα στο εκκλησίασμα παρευρέθηκαν και 100 μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ποταμού, οι οποίοι με υποδειγματική ησυχία παρηκολούθησαν την Θεία Λειτουργία και συμμετείχαν στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.





        Τον εξαιρετικό στολισμό του Ναού επιμελήθηκε συνεργείο κυριών, υπό την αιγίδα της εκκλησιαστικής συμβούλου κας Μουρμουράκη Ευτυχίας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου