Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

NEOΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
ΝΕΑΣ ΚΡΗΝΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ
Ο ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ
ΙΟΥΣΤΙΝΟΣ ΜΠΑΡΔΑΚΑΣ



       Με χαρά πληροφορηθήκαμε οτι κατά την σημερινή συνεδρίαση των μελών της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος και συγκεκριμμένα κατά την διαδικασία Αρχιερατικών εκλογών, στην κενωθείσα προσφάτως Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, εξελέγη ο μέχρι πρότινος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας αρχιμανδρίτης Ιουστίνος Μπαρδάκας.
        Το γεγονός αυτό μας χαροποίησε όλως ιδιαιτέρως καθώς με τον Θεοφιλέστατο εψηφισμένο Μητροπολίτη κ. Ιουστίνο μας συνδέει μακροχρόνια αδελφική φιλία, από τα χρόνια που βρεθήκαμε συνσπουδαστές στο Εκκλησιαστικό Λύκειο Φλωρίνης, επί εποχής μακαριστού και αλησμόνητου Μητροπολίτου κυρού Αυγουστίνου Καντιώτου.
       Ο νεαρός, τότε, Στέφανος Μπαρδάκας διακρινόταν για την ευστροφία του, την ικμάδα του, την ευγένειά του, τον ζήλο του αλλά και την υπακοή προς τον γέροντά του, σημερινό Μητροπολίτη Φλωρίνης κ. Θεόκλητο.
       Πάντα οργανωτικός κατόρθωνε να συγκεντρώνει δίπλα του αρκετούς συνομηλίκους του.
     Προχωρώντας στην μοναχική ζωή αλλά και την Ιερωσύνη, ανεδείχθη ιδιαίτερα χαρισματικός και κυρίως στο θείο κήρυγμα αλλά και στην διοίκηση. Για τον λόγο αυτό τοποθετήθηκε Ιεροκήρυξ αλλά και Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεως Φλωρίνης και σπουδαίο στήριγμα του γηραιού γέροντός του, Μητροπολίτου Θεοκλήτου.
       Είμεθα βέβαιοι οτι και ως Αρχιερεύς της Εκκλησίας του Χριστού θα καταστεί άξιος ποιμένας της μικράς αλλά νευραλγικής Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Α Ξ Ι Ο Σ ! ! ! 
      

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου