Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ
ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΚΩΔΩΝΟΣΤΑΣΙΟ ΤΟΥ
Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΒΑΡΒΑΡΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΥ
 
 
 
 
       Θετικά είναι τα μηνύματα που λαμβάνουμε από το Υπουργείο Πολιτισμού σχετικά με την σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης του πυργοειδούς κωδωνοστασίου, ύψους 40 μέτρων, του ιστορικού Ιερού Ναού Αγίου Βαρβάρου Ποταμού.
       Μόλις προ δύο ημερών ο Ιερατικός προϊστάμενος της ενορίας μας, αιδεσιμολ. πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Πετράκης, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Πολιτισμού και στενού συνεργάτη της υφυπουργού κας Άντζελας Γκερέκου κατά την διάρκεια της οποίας έγινε ενημέρωση σχετικά με τις δύο εναλλακτικές λύσεις που προτείνονται από πλευράς Υπουργείου , όσον αφορά την σύνταξη ωρίμου μελέτης αποκατάστασης του μνημείου.
          Ο αιδεσιμολ. π. Γεώργιος, για μίαν ακόμη φορά, επεσήμανε το μεγάλο κίνδυνο που διατρέχει το κωδωνοστάσιο καθώς έχει πληγεί βαθύτατα από το πέρασμα των 410 χρόνων από την ανέγερσή του.
         Από την πλευρά του υπουργείου υπήρξε διαβεβαίωση οτι θα υπάρξει άμεση ανταπόκριση στο θέμα και ήδη μελετάται ο φάκελλος που περιέχει τη φωτογραμμετρική αποτύπωση του κτίσματος και που είχε παραδοθεί από τον ίδιο τον εφημέριο στην κα Γκερέκου κατά την κατ΄ ίδιαν συνάντησή τους, την Πέμπτη 9 Οκτωβρίου ε.ε.
        Αξίζει να σημειωθεί οτι την ίδια ημέρα ο εφημέριός μας είχε τηλεφωνική επικοινωνία και με τον διεθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερείας Ιονίων Νήσων, κ. Νικήτα Καραλή, τον οποίο και ενημέρωσε σχετικά με την εξέλιξη αυτή.
       Ευελπιστούμε οτι οι εκκλήσεις μας απευθύνονται "εις ώτα ακουόντων" και οτι σύντομα θα έχουμε στα χέρια μας την πολυπόθητη μελέτη.
        Ο Ψ Ο Μ Ε Θ Α . . . . ! ! !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου