Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΚΑΙ ΟΙ "ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ"

  Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


 

1Αντίδραση της Μητρόπολης Γλυφάδας
για την «περίεργη» τελετή. Καταγγέλλει
«επικίνδυνες πνευματικές καταστάσεις»


Στη φωτογραφία η τελετή των λευκοντυμένων της Βουλιαγμένης στις 29 Ιουνίου.

του Δημήτρη Ριζούλη

(από το Σαββατιάτικο ένθετο της εφημερίδας «δημοκρατία» για την ορθοδοξία)

Μεγάλες συζητήσεις και έκπληξη προκάλεσε η αποκάλυψη της «δημοκρατίας» του περασμένου Σαββάτου για την «περίεργη» τελετή των λευκοντυμένων που γίνεται σε δημόσια θέα στην παραλία της Βουλιαγμένης, ακριβώς στην ανατολή του ηλίου. Το ρεπορτάζ και οι σχετικές φωτογραφίες προκάλεσαν άμεσα την ευαισθητοποίηση της Μητρόπολης Γλυφάδας, που έσπευσε να ενημερωθεί για το θέμα.

Μάλιστα ο μητροπολίτης κ. Παύλος επισκέφθηκε το συγκεκριμένο σημείο στον Λαιμό της Βουλιαγμένης και συνομίλησε με εργαζομένους της περιοχής για να σχηματίσει πλήρη εικόνα. Η ομάδα των λευκοντυμένων είναι άφαντη από τη δημοσιοποίηση του θέματος και μετά. Ωστόσο οπαδοί παγανιστικών και αποκρυφιστικών ομάδων (αλλά και άθεοι οργανωμένοι σε διάφορους συλλόγους) επιτέθηκαν μέσω ιστοσελίδων στη «δημοκρατία», αποδεικνύοντας την ενόχληση που δημιούργησε το δημοσίευμα στους συγκεκριμένους κύκλους.


1

Ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος έστειλε στη «δημοκρατία» δύο επιστολές. Στην πρώτη αναφέρει:

Προς τον κ. Δημήτριον Ριζούλην Δημοσιογράφον της Εφημερίδος «δημοκρατία»

Αγαπητέ μοι κ. Ριζούλη, χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Μετ΄ ενδιαφέροντος αναγνώσαντες το Υμέτερον άρθρον υπό τον τίτλον «Η «περίεργη» τελετή των λευκοντυμένων, ακριβώς τα χαράματα, στη Βουλιαγμένη», το δημοσιευθέν εις την εφημερίδα «δημοκρατία» το Σάββατον 6 Ιουλίου τρ. ε., συγχαίρομεν Υμάς διά την γενομένην έρευναν, ευχαριστούμεν θερμώς διά την ενημέρωσιν και γνωστοποιούμεν αύθις την σχετικήν ανακοίνωσιν της καθ’ ημάς Ιεράς Μητροπόλεως, προς το χριστεπώνυμον πλήρωμα.
Μετά της προσηκούσης τιμής και αγάπης εν Κυρίω,

Ελάχιστος εν Επισκόποις, ο Γλυφάδας Παύλος ο Α'».

Στη δεύτερη επιστολή επισυνάπτει την εξής ανακοίνωση της μητρόπολης για το θέμα:

Προς το χριστεπώνυμον πλήρωμα της καθ΄ ημάς ΙεράςΜητροπόλεως
Αδελφοί μου εν Κυρίω αγαπητοί, Χαίρετε εν Κυρίω πάντοτε!

Το προηγούμενο Σάββατο 6 Ιουλίου δημοσιεύθηκε στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «δημοκρατία» έρευνα με τίτλο «Περίεργες τελετουργίες στον Λαιμό της Βουλιαγμένης». Σύμφωνα με τον υπογράφοντα δημοσιογράφο, τις τελευταίες ημέρες μια ομάδα περίπου δεκαπέντε λευκοντυμένων ανθρώπων συγκεντρώνεται τα χαράματα στη δημόσια παραλία απέναντι από την είσοδο της ιδιωτικής παραλίας του «Αστέρα» και, μόλις ανατείλει ο ήλιος, πραγματοποιεί τελετουργικές κινήσεις και απαγγέλλει κάποιους στίχους.

Η Ιερά Μητρόπολις, αφού έλαβε σχετική πληροφόρηση, ανακοινώνει προς το χριστεπώνυμο πλήρωμα ότι τα παραπάνω τελετουργικά είναι αποκρυφιστικά και πιθανώτατα στοχεύουν στην λατρεία του Απόλλωνα, του μυθολογικού «Θεού» της προχριστιανικής περιόδου. Η συγκεκριμένη τοποθεσία προφανώς επιλέχθηκε λόγω της ύπαρξης στην περιοχή των ερειπίων αρχαίου ιερού, αφιερωμένου στον Απόλλωνα «Ζωστήρα».
Γι' αυτό συνιστάται στους χριστιανούς να αποφεύγουν τις συγκεντρώσεις αυτές, όπως και άλλες παρόμοιές τους, όχι μόνο επειδή είναι αντιχριστιανικές, αλλά και επειδή μπορεί να οδηγήσουν τους μετέχοντες σε πνευματικά επικίνδυνες καταστάσεις.

Ως μέλη του Σώματος του Χριστού, αποδίδουμε λατρεία μόνο στον Ένα, Τριαδικό Θεό και καθημερινά πορευόμαστε τον ασφαλή δρόμο, που οδηγεί στην ένωσή μας με τον Σωτήρα μας Ιησού Χριστό, το «Φως το αληθινόν», μέσα στην αγκαλιά της Αγίας μας Εκκλησίας.

Μετά πατρικών ευχών, Ο Επίσκοπός σας.

Ο Γλυφάδας, Ελληνικού, Βούλας, Βουλιαγμένης και Βάρης
Π Α Υ Λ Ο Σ ο Α΄


Η αίρεση με τους «πιστούς του ήλιου»

Η συγκεκριμένη ομάδα, σύμφωνα με τους ειδικούς σε θέματα αιρέσεων, είναι πιθανόν να συνδέεται και με τους λεγόμενους «sungazers», μια παγανιστική αίρεση που υπάρχει στην Αμερική και σε ορισμένες ευρωπαικές χώρες. Η εν λόγω ομάδα καθοδηγείται από τον Ινδό «ιερέα» Hira Ratan Manek, που πείθει τους αφελείς ότι ο ήλιος μπορεί να θεραπεύσει τις πιθανές ασθένειες του σώματος. Μάλιστα διαφημίζει την αίρεσή του ως τον τρόπο για να μείνει κάποιος για πάντα νέος! Η αίρεση έχει αρκετούς οπαδούς, που πραγματοποιούν τελετές όμοιες με αυτές της Βουλιαγμένης.

Στην ιστοσελίδα της αίρεσης υπάρχουν παγανιστικές αναφορές και σχετικές φωτογραφίες που εξηγούν (υποτίθεται «επιστημονικά») τη μέθοδο της «θεραπείας του ήλιου». Επίσης υπάρχουν άρθρα για τη λατρεία του ήλιου από τους αρχαίους Αιγυπτίους και οργανώνονται γιορτές για τα ηλιοστάσια. Η αίρεση εξαπλώνεται σε όλο τον πλανήτη και πρόσφατα απέκτησε ειδικό τμήμα για τα Βαλκάνια. Ο παραλογισμός του Ινδού ιερέα είναι τέτοιος, που υποστηρίζει ότι στο «ανώτερο στάδιο» οι πιστοί θα φτάσουν στο σημείο να μη χρειάζονται καθόλου τροφή για να ζήσουν, γιατί θα τους αρκεί ο ήλιος! Ενδεικτικό είναι ότι η αναλυτική δράση της ομάδας παρουσιάζεται στην ιστοσελίδα των παγκόσμιων παγανιστών barbedpentacle.com, που έχει σήμα την πεντάλφα!
 
Πηγή: agioritiko vima

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου