Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 20 Ιουλίου 2013

Ένα ζεστό μεσημέρι ... στην Κατασκήνωση

 
 
 
     Πραγματικά ευλογημένοι και ιδιαίτερα ευεργετημένοι οφείλουν να αισθάνονται όλα οι νέοι και οι νέες που έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα των Εκκλησιαστικών Κατασκηνώσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως. 
     Οι καταπληκτικές εγκαταστάσεις, ως γνωστόν, βρίσκονται στην πανέμορφη περιοχή Κασσιώπη, στα βόρεια του νησιού μας, σε ένα καταπληκτικό μέρος, που απέχει μόλις λίγα μέτρα από την  παραλία.
     Τα κατά πάντα άξια στελέχη με ιδιαίτερο ζήλο προσπαθούν να εμφυσήσουν στα παιδιά την αγάπη για τη ζωή, σε μία πορεία κοντά στον αληθινό Θεό.
     Το ημερήσιο πρόγραμμα έχει κατά τέτοιο τρόπο οργανωθεί ώστε εκτός από την σωστή σωματική άσκηση, με τις διάφορες αθλητικές δραστηριότητες, να ενισχύεται και η καλλιέργεια του ορθοδόξου φρονήματος. 
      Αποτελεί μία καλή ευκαιρία για τα παιδιά να ζήσουν για λίγες ημέρες μέσα  μία καλά οργανωμένη ομαδική ζωή, μακρυα από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, όπως επίσης να αποφορτισθούν από την εξαντλητική, σε μερικές περιπτώσεις,  προηγούμενη σχολική χρονιά.
     Η ηρεμία της πανέμορφης φύσης τα βοηθούν στην ανάπτυξη των γνώσεων αλλά και στην ευαισθητοποίηση της προστασίας του περιβάλλοντος.
 
Παρέα με τους κατασκηνωτές του Ποταμού στην μεγάλη τραπεζαρία
 
      Εφέτος πάνω από δώδεκα (12) παιδιά της ενορίας μας, είχαν την ευκαιρία να ζήσουν  ανεπανάληπτες εμπειρίες στον χώρο που αγκαλιάζει και προστατεύει η τοπική μας Εκκλησία, με τις ευχές και ευλογίες του Ποιμανάρχου μας.
       Ο εφημέριός μας, π. Γεώργιος, βρέθηκε κοντά στα παιδιά της τρίτης κατασκηνωτικής περιόδου των αγοριών, όπου του δόθηκε η ευκαιρία να φιλοξενηθεί από τον υπαρχηγό της κατασκήνωσης, π. Σπυρίδωνα Καρύδη, να γευματίσει μαζί με όλα τα παιδιά, να απευθύνει λόγους ωφέλιμους και κυρίως γύρω από το Μυστήριο της Ιεράς Εξομολογήσεως, μια και υπήρξε το βασικό θέμα συζήτησης  κατά την ημέρα εκείνη και να προσφέρει αναψυκτικά και γλυκίσματα.
      Επίσης θυμήθηκε τις ωραίες πνευματικές στιγμές που έζησε, προ 25ετίας και πλέον, όταν και αυτός νεαρός ομαδάρχης συμμετείχε στο πρόγραμμα αυτό της Εκκλησίας.
      Τέλος πριν αναχωρήσει συναντήθηκε ιδιαιτέρως με τους κατασκηνωτές που προέρχονται από την ενορία του Ποταμού και τα συμβούλευσε αναλόγως, προτρέποντάς τα να καταστούν πρότυπα υπακοής, εργατικότητας, δημιουργικότητας και φυσικά ευλάβειας.
    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου