Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

ΠΡΟΣ ΤΡΟΙΚΑ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΛΗΡΟ ΤΗΣ




 

altΤου Γιώργου Θεοχάρη

Άφησαν την εκκλησία με το 4% της αρχικής περιουσίας της και σήμερα έχουν το σθένος να διεκδικούν η μισθοδοσία των κληρικών να γίνεται από την εκκλησία!
Εν τω μεταξύ υπάρχουν και κάποιες φωνές που λένε, να μοιραστεί το κόστος της μισθοδοσίας σε κράτος και εκκλησία .Και από ποιούς πόρους θα εξοικονομήσει η Εκκλησία 200 εκατομμύρια ευρώ μηνιαίως για να πληρώνει τους κληρικούς της;

Όλα αυτά είναι αβάσιμα διότι: Το μεγαλύτερο μέρος της ακίνητης περιουσίας της εκκλησίας δόθηκε σε παλλινοστούντες το 1950 μετά από τη σχετική συμφωνία και σύμβαση μεταξύ πολιτείας και εκκλησίας. Ως αντιστάθμισμα για αυτή την απαλλοτρίωση το κράτος ανέλαβε τη μισθοδοσία των κληρικών.
Επομένως, όσα ζητά η τρόικα είναι ανέφικτα και ανεφάρμοστα.
Αυτά ούτε στην Ουγκάντα δεν γίνονται. Την Πέμπτη που θα έρθει στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός οικονομικων, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος θα έχει συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, καλό θα είναι να είναι διαβασμένος σε αυτά που ενδεχόμενος θα ζητήσει και θα επιβάλλει. Διαφορετικά στη συνέχεια θα τα βρει σκούρα τα πράγματα!


Αν επιθυμεί η τρόικα, διότι αυτή πλέον διοικεί την Ελλάδα, η μισθοδοσία των κληρικών να καλύπτεται από την Εκκλησία, ας επιστρέψει τις εκτάσεις και τα ακίνητα που δόθηκαν από την Εκκλησία στην πολιτεία και η Εκκλησία τότε θα αναλάβει τη μισθοδοσία του κληρικών της.
Και φυσικά θα κάνει ορθότερη διαχείριση από τους διεφθαρμένους πολιτικούς και παρατρεχάμενους τους που μας έφτασαν σε αυτό το σημείο.
Οι περισσότεροι από αυτούς εάν είχαν ευθιξία θα είχαν εγκαταλείψει την Ελλάδα.
Οι προδότες αυτό το κάνουν. Φαίνεται ότι οι δικοί μας διεφθαρμένοι κρατικοί λειτουργοί και οι πολιτικοί προϊστάμενους τους, είναι κάτι χειρότερο.
Κάτω τα χέρια από την εκκλησία και τον κλήρο.


''Εάν πράγματι η τρόικα επιμείνει σε αυτό, θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις'', διαμηνύει μέσα από το ΄΄Αγιορείτικο Βήμα΄΄ Συνοδικός Ιεράρχης.

(Υπ. Όταν αναφέρομαι σε πολιτικά πρόσωπα εννοώ τους επίορκους και όχι το σύνολο)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου