Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 14 Ιουλίου 2013


Ο Πειραιώς Σεραφείμ σώζει το κύρος της Εκκλησίας.

 
 

 Πηγή: sotirioslogos

Με μία ιστορική εγκύκλιο- παρέμβαση, ο Λόγιος και ρηξικέλευθος Ιεράρχης του Πειραιά κ. Σεραφείμ, βάλλει τόσο κατά του έχοντος την ευθύνη Υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη όσο και κατά των δύο εντολοδόχων των δανειστών μας, κ. κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, που κυβερνούν τη χώρα αντ´ αυτών για την απόφασή τους να ενδώσουν στην κατάργηση της Κυριακής αργίας. Τους θεωρεί "ενόχους" και τους στιγματιπζει, για την απαράδεκτη, ανιστόρητη- για το χριστεπώνυμο πλήρωμα προκλητική- και οπωσδήποτε αντί- αναπτυξιακή απόφασή τους, να πάρουν μία απόφαση που ταράσσει την θρησκευτική ευταξία των χριστιανών, κάτι το οποίο σεβάστηκαν άθεοι και αλλόθρησκοι στο διάβα των αιώνων.
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ με το αυτηρό αυτό εγκύκλιο σημείωμά του, προβαίνει σε λήψη μέτρων και αποφάσεων εναντίον όσων εκ των βουλευτών που εκπροσωπούν τον Πειραιά στο Κοινοβούλιο, ψηφίσουν και καταστήσουν νόμο του κράτους την ανίερη αυτή απόφαση.
Επιπροσθέτως ζητεί από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο-- που μέχρι στιγμής τηρεί σιγή ιχθύος--τη ΔΙΣ και τους λοιπούς Ιεράρχες, να λάβουν ανάλογες αποφάσεις στις Μητροπόλεις τους και να συγκληθεί πάραυτα η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας, προκειμένου να πάρει θέση και να καταστήσει σαφή και αδιαπραγμάτευτη την άρνησή της να παραδώσει τα.." αγια τοις κυσί".


 
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο οποίος έχει κάνει γνωστές τις απόψεις του από καιρό και ζητεί από τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο να συγκαλέσει εκτάκτως Ιεραρχία διότι οι εξελίξεις τρέχουν και αφήνουν πίσω τους την Εκκλησία να παρακολουθεί τα γεγονότα, ως άφωνος παρατηρητής!
Οι καιροί ου μενετοί!
Αν δεν καταλάβει σήμερα η Εκκλησία το ανοσιούργημα που συντελείται εις βάρος της πολύ φοβούμεθα ότι αύριο θα είναι αργά και θα
μας κρίνουν με αυτηρό και αμείλικτο τρόπο" οι νεκροί και οι αγέννητοι", κατά τον Κωστή Παλαμά.
- See more at: http://www.sotirioslogos.gr/index.php/alles-orthodoxes-ekklisies/5384-2013-07-12-19-28-40#sthash.MC3AtT8n.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου