Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 18 Μαΐου 2013

H MEΓΑΛΗ ΗΜΕΡΑ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ...
 
 
 
Η μεγάλη ημέρα που θα παραμείνει για πάντα και ανεξίτηλα χαραγμένη στην ιστορία του προαστείου μας ... πλησιάζει! Είναι η ημέρα εκείνη που κατά την μεγάλη λιτάνευση της Ιεράς και Θαυτουργού Εικόνος της Παναγίας της ΔΗΜΟΣΙΑΝΑΣ, θα έχουμε την ευκαιρία να υποδεχθούμε ως μόνιμη πηγή ευλογίας και αγιασμού τμήμα της Τιμίας κάρας του Οσίου Πατρός ημών ΒΑΡΒΑΡΟΥ του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου.
 
Ιερά Λειψανοθήκη (εξωτερικό μέρος)


Είναι γνωστό οτι από  πολλών ετών οι ευσεβείς κάτοικοι του Ποταμού αγωνιούσαν και προσεύχονταν να βρεθεί τρόπος ώστε  μέρος των λειψάνων του Αγίου μας να βρεθούν στο προάστειό μας. Και ο Θεός βλέποντας την πίστη και την αγάπη των χριστιανών προς τον Άγιόν Του, εισάκουσε τις προσευχές τους και έτσι από τον περασμένο Φεβρουάριο έχουμε στα χέρια μας απότμημα της τιμίας κάρας του, που μας παραχώρησε  η Καθολική ενορία Vondjan της Κροτίας.
Αμέσως μετά την παραλαβή ξεκίνησε η προσπάθεια κατασκευής αργυράς λειψανοθήκης που θα φιλοξενήσει για πάντα το ιερό λείψανο.
 
Ιερά Λειψανοθήκη (εσωτερική πλευρά)
 
Ευσεβείς χριστιανοί προσέφεραν από το υστέρημά τους χρήματα και μόλις σήμερα, 18 Μαΐου, παραλάβαμε από τα χέρια έμπειρου αργυροχόου των Ιωαννίνων, την αργυρά και περίτεχνη θήκη.
 
Ο εφημέριός μας και μέλη του Εκκλ. Συμβουλίου
τη στιγμή που παραλαμβάνουν την αργυρά θήκη που
περιέχει τον πολύτιμο θησαυρό
 
Ήδη το τεμάχιο της τιμίας κάρας του Οσίου Βαρβάρου τοποθετήθηκε με απόλυτη προσοχή στην μικρά οπή της λειψανοθήκης και αναμένουμε την 9η Ιουνίου (Κυριακή του τυφλού) να το εισοδεύσουμε όλοι στον Ναόν του με τις τιμές που του αρμόζει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου