Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

ΜΙΑ ... ΠΕΝΤΑΝΟΣΤΙΜΗ ΕΚΠΛΗΞΗ
ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Ν.Ο.Π.
 
 
Μετά τις πασχαλινές διακοπές τα μέλη της Ενοριακής Νεανικής Ομάδας Ποταμού (Ε.Ν.Ο.Π.), ξεκίνησαν και πάλι τις συγκεντρώσεις τους στον όμορφο χώρο της Ελεούσης. Επειδή η θερμοκρασία ήταν αρκετά υψηλή για την περίοδο αυτή, η κατηχήτρια, πρεσβυτέρα Χριστιάννα Γκισδάκη κάλεσε τα παιδιά να συγκεντρωθούν στο πάρκο του προαυλείου του Ναού, οπου είχαν την ευκαιρία να διηγηθούν τις εντυπώσεις τους από το εφετινό Πάσχα. Στη συνέχεια ο εφημέριος, π. Γεώργιος, άρχισε να τους ομιλεί για τη σημασία της Κυριακής των " Μυροφόρων ", αλλά και για ποιό λόγο ο Χριστός επέλεξε τις Μυροφόρες γυναίκες  να πληροφορηθούν, πρώτες αυτές, το σπουδαίο και κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως.


Αμέσως μετά μία ευχάριστη έκπληξη περίμενε τα Νεαρά μέλη της Ε.Ν.Ο.Π.:  επάνω σε ένα τραπέζι βρισκόταν μία μεγάλη ηλεκτρική κρεπιέρα και σε ένα άλλο διάφορα υλικά για τη γέμιση. Ο π. Γεώργιος ξεκίνησε αμέσως να περιχύνει τον χυλό επάνω στο ταψάκι της συσκευής, και να παρασκευάζει τις πρώτες κρέπες. Τα παιδιά ενθουσιασμένα θέλησαν  να κατασκευάσει το καθένα τη δική του κρέπα και στη συνέχεια να τοποθετήσει την γέμιση της αρεσκείας του.
Πράγματι ήταν κάτι το πολύ διασκεδαστικό που ξετρέλανε τα παιδιά.
Λίγο πριν τη λήξη της συνάντησης, ο π. Γεώργιος, ενημέρωσε τους μικρούς φίλους, οτι στις 15 Ιουνίου ε.ε. θα πραγματοποιηθεί η ετήσια μονοήμερη εκδρομή των μελών της Ε.Ν.Ο.Π., οπου εφέτος θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν τον τάφο του Οσίου Βαρβάρου του Πενταπολίτου και Μυροβλήτου, στο Ξηρόμερο της Αιτωλοακαρνανίας και εν συνεχεία να μεταβούν στο νησί της Λευκάδος, οπου και θα γευματίσουν.
Αξίζει να σημειωθεί οτι τα χρήματα που θα απαιτηθούν για την εκδρομή έχουν ήδη εξασφαλισθεί από τα ίδια τα παιδιά με την πώληση των ημερολογίων της Ομάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου