Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 20 Απριλίου 2013

"XAIΡΕ, ΝΥΜΦΗ ΑΝΥΜΦΕΥΤΕ"
 
 
Η διασωθείσα εικόνα της Ελεούσης του Ποταμού
 
 
Κατάνυξη και ιερά συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα που επικράτησαν κατά την διάρκεια της Ιεράς Ακολουθίας του Ακαθίστου Ύμνου, την Παρασκευή της Ε΄ εβδομάδος των Νηστειών.
Οι ταπεινοί λευίτες, π. Αλέξανδρος και π. Σπυρίδων
Για μία ακόμη φορά οι πιστοί κατέκλυσαν τον ιστορικό Ιερό Ναό της Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης του προαστείου μας, προκειμένουν να γονατίσουν ενώπιον της Ιεράς Εικόνος της και να καταθέσουν ενώπιόν της, την άπειρο ευγνωμοσύνη του ανθρωπίνου γένους για την μεγάλη προσφορά της ταπεινής Κόρης της Ναζαρέτ προς την άνθρωπότητα: τον Ιησού Χριστό, τον Σωτήρα και Λυτρωτή του κόσμου.
Ο εφημέριός μας με τους πνευματικούς αδάμαντες 
Στολισμένη επιμελώς με ολόλευκους κρίνους, η θαυματουργός Εικόνα της Ελεούσης, αποτελεί την μοναδική και με θαυμαστό τρόπο διασωθείσα, από την καταστροφική πυρκαγιά της 13ης Σεπτεμβρίου του 1943, τοιχογραφία του Ιερού Ναού. Αυτή αποτελεί την προστάτιδα και έφορο της περιοχής. Σ΄αυτήν καταφεύγουν οι πιστοί σε καιρό  δοκιμασιών και  θλίψεων. Σ΄αυτήν ελπίζουν καθώς είναι μάνα γλυκειά και δέχεται τις παρακλήσεις των πονεμένων ανθρώπων.
Εκτός του εφημερίου μας, π. Γεωργίου, την όλη ιερά ακολουθία λάμπρυναν με την παρουσία τους δύο ταπεινοί λευίτες της τοπικής μας Εκκλησίας, που επί σειρά δεκαετιών διηκόνησαν το Ιερό Θυσιαστήριο, τους "συνταξιούχους" πρωτοπρεσβυτέρους π. Σπυρίδωνα Τησαρχόντου και π. Αλέξανδρο Τόμπρο.
Τον θείο λόγο κήρυξε ο π. Γεώργιος ερμηνεύοντας με απλά λόγια τον χαιρετισμό: " Χαίρε, δένδρον αγλαόκαρπον εξ' ου τρέφονται πιστοί ". Η μικτή χορωδία της Πολιτιστικής ενώσεως του προαστείου μας "ο Μπόργος" απέδωσε με τον καλύτερο τρόπο τα τροπάρια του κανόνος της Θεοτόκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου