Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΣΤΟ ΙΕΡΟ ΗΣΥΧΑΣΤΗΡΙΟ
ΠΑΝΤΟΚΡΑΤΟΡΟΣ
ΚΑΜΑΡΕΛΑΣ
 
 
Στιγμές κατάνυξης έζησαν 40 και πλέον προσκυνητές της ενορίας μας,  στο Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο Παντοκράτορος Καμαρέλας περιοχής Αγίων Δούλων, την Τετάρτη 24 Απριλίου, με την ευκαιρία της τελέσεως της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Δώρων.
Μετά την Θεία Λειτουργία όλοι οι προσκυνητές γεύθηκαν της αβραμιαίας φιλοξενίας των μοναζουσών και απόλαυσαν την ομορφιά και την ησυχία του χώρου.
 
 
Σχετικά με την ιστορία του Ιερού αυτού Ησυχαστηρίου γνωρίζουμε οτι ιδρύθηκε κατά το έτος 1880 από τον Ιερομόναχο Σωφρόνιο. Τα εγκαίνια του πρώτου Ναού τέλεσε ο Μητροπολίτης Ιερόθεος Σιγάλας το 1810. Αργότερα το έτος 1890 η τότε αδελφότητα με πολύ κόπο, στερήσεις και προσωπική εργασία ίδρυσαν το νέο Καθολικό.
Το Ησυχαστήριο βρίσκεται σε μία πανέμορφη τοποθεσία με πυκνή βλάστηση και άφθονα νερά αφού στην περιοχή βρίσκεται η μεγάλη πηγή "Καμαρέλα".
Όλα αυτά τα χρόνια μόνασαν αξιόλογες προσωπικότητες με αγωνιστικό πνεύμα και αυταπάρνηση. Τον αγώνα αυτό συνεχίζει σήμερα η τετραμελής αδελφότητα υπό την πνευματική καθοδήγηση της ηγουμένης Πελαγίας μοναχής.
Το Ιερό Ησυχαστήριο πανηγυρίζει την 6η του μηνός Αυγούστου, εορτή της Θείας Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ιησού Χριστού.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου