Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 16 Απριλίου 2013

Το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου, τα τζαμιά και οι επαύλεις

   
 
 
 
Επιτέλους αποδόθηκε δικαιοσύνη σε αυτόν τον τόπο. Μετά την προφυλάκιση και απελευθέρωση του Γέροντος Εφραίμ του Βατοπαιδινού, ναι είναι αλήθεια, τιμωρήθηκε με έξι μήνες φυλάκιση με αναστολή ο π.Νήφων για το παρεκκλήσι του Αγίου Νεκταρίου στο μετόχι της Ι.Μ.Μ. Βατοπαιδίου Αγ. Νικολάου στο Πόρτο Λάγος.

Ήταν αυθαίρετο κτίσμα με στον περίχωρο του μετοχίου της μονής με το τεράστιο εμβαδόν των 50 τετραγωνικών μέτρων.

Δόθηκε απ’ ότι γνωρίζω πολεοδομική αμνηστία σε όλα τα κτίσματα στην Ελλάδα και πληρώθηκε και ένα ποσό ως πρόστιμο. Για τον π.Νήφων όμως δεν ήταν αρκετό, ήθελε και την φυλακή του ο πάτερ. Έτσι, για παραδειγματισμό για να φοβούνται οι ιερείς και οι μοναχοί, να μην ξεφεύγουν.

Απ΄ ότι έμαθα η διαδικασία επιβολής της ποινής ήταν περίπου 5 λέπτα. Για να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος. Για άλλα θέματα με βουλευτές, μίζες , λίστες Λανγκάρντ δεν φτάνουν 5 λεπτά , εκεί θέλουν 5 χρόνια.

Και του το έλεγα του π. Νήφων, «πάτερ μου κάνε και καμιά πισίνα δίπλα από το παρεκκλήσι, έστω μια σάουνα ένα Jacuzzi». Δεν μ΄ άκουσε. Περιήλθε στην αντίληψη μου, δεν ξέρω αν αληθεύει, ότι κάτι επαύλεις με πισίνες, spa, κήπους όχι πενήντα αλλά δύο χιλιάδες πενήντα τετραγωνικά, πλήρωσαν οι ιδιοκτήτες το πρόστιμο αλλά σε αυτούς δεν επιβλήθηκε ποινή ούτε δικαστήρια πήγαν. Μάλλον γιατί δεν φοράνε μαύρα και δεν έχουν γένια (είναι εκτός μόδας) ή γιατί οι πισίνες και τα τετραγωνικά τους εντυπωσίασαν τους ιθύνοντες.

Ως δεύτερη λύση την οποία πάλι δεν αποδέχθηκε ο π.Νήφων ήταν να στήσει ένα μιναρέ δίπλα από το παρεκκλήσι, έτσι για κάλυψη. Πάλι ανυπάκουος ο πάτερ. Και ξέρετε γιατί του το πρότεινα; Πάλι άκουσα(αλλά μάλλον έτσι είναι ) ότι κάτι εφημερίδες στην Τουρκία ευχαρίστησαν την πρώην Υπουργό κ.Διαμαντοπούλου γιατί λέει, σταμάτησε τη δίωξη στην Ξάνθη κάτι μουσουλμάνων που έκτιζαν ένα τζαμί(με μιναρέ πάντα). Για τον π. Νήφων μάλλον χάρηκαν και οι εδώ αλλά και οι εκεί αδελφοί. Τελικά έμαθα ότι ανακαίνιζαν ,επέκτειναν ένα τζαμί χωρίς άδεια, τους σταμάτησαν αλλά συνέχισαν ακάθεκτοι αυτοί γράφοντας εις τα παλαιότερα των υποδημάτων τους την κυβέρνηση. Πήγαν δικαστήριο τους επιβλήθηκε ποινή 700000 ευρώ. Όταν το άκουσε η κ. Διαμαντοπούλου συγκινήθηκε και αμέσως κινητοποιήθηκε αίροντας αυτή την κατάφορη αδικία. Έτσι ούτε το πρόστιμο πληρώθηκε (γιατί ως γνωστό το κράτος έχει πλεόνασμα και δανείζει και την τρόικα), ούτε δικαστήριο πήγαν και το τζαμί συνέχισε να κτίζεται.

Ξέχασα να αναφέρω ότι έγινε ένα μεγάλο θαύμα από τον Άγιο Νεκτάριο στο μετόχι για αυτό και ο κόσμος μάζεψε χρήματα για την ανέγερσή του.
Αγαπητοί μου, αν κάποιος έχει ένα κτίσμα με πολεοδομικά προβλήματα και προβληματίζεται τι να κάνει του προτείνω να κτίσει και ένα μιναρέ δίπλα. Ίσως σώσει την κατάσταση και γλυτώσει από δικαστήρια και λοιπά.

Και κάτι τελευταίο πέρα από το ευθυμογράφημα, είναι τιμή για τον π. Νήφωνα που του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης για τον Άγιο Νεκτάριο. Κατάφερε έστω και στο ελάχιστο να νοιώσει την αδικία που πέρασε ο Άγιος Νεκτάριος. Κατάφερε να έχει για χάρη του Αγίου Νεκταρίου διώκτες.

Άγιε Νεκτάριε πρέσβευε υπέρ ημών

Νέαρχος Παναγή
Ορθοδοντικός
Λεμεσός


ΠΗΓΗ: http://www.pentapostagma.gr/2013/04/pareklisi-agiou-andrea.html#ixzz2QdkoWjxv

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου