Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ο σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρευσε τα Χριστούγεννα


  • Από pontos-news.gr
Ο σουλτάνος του Μπρουνέι απαγόρευσε τα Χριστούγεννα
 
Απίστευτο μεν, αληθινό δε. Ο σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιά απαγόρευσε τα Χριστούγεννα στο κρατίδιό του, απειλώντας με 5ετή ποινή φυλάκισης όποιον παραβιάσει το σχετικό διάταγμα.

Ο σουλτάνος, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Daily Mail, φοβάται ότι η θρησκευτική γιορτή θα επηρεάσει τους πιστούς μουσουλμάνος. Οι μη μουσουλμάνοι επιτρέπεται να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα, εντός των κοινοτήτων τους, ωστόσο θα πρέπει να αποκλείσουν από την όποια γιορτή τους μουσουλμάνους φίλους τους.
Απαγορεύεται επίσης, ο στολισμός δέντρου, τα θρησκευτικά τραγούδια, η ανταλλαγή χριστουγεννιάτικων ευχών.
Διαφορετικά, οι παραβάτες μουσουλμάνοι θα φυλακιστούν πέντε χρόνια όπως και οι μη μουσουλμάνοι που θα διοργανώσουν δημόσιες εορταστικές εκδηλώσεις, ενώ θα κληθούν να πληρώσουν πρόστιμα μεγαλύτερα των 12.000 ευρώ.
Ωστόσο, κάποιοι από τους κατοίκους του Μπρουνέι το διακινδυνεύουν. Μάλιστα αναρτούν φωτογραφίες με χριστουγεννιάτικο χρώμα, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πλαίσιο της εκστρατείας #MyTreedom, που γιορτάζει τη θρησκευτική ελευθερία. 
- See more at: http://ekklisiaonline.gr/kosmos/item/9356-o-soultanos-tou-brounei-apagorefse-ta-xristoygenna#sthash.tyi3gl9R.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου