Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2015

ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΘΗΣΑΥΡΟΣ
ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ ΜΑΣ



       Δεν υπάρχει μεγαλύτερη χαρά για τον λειτουργό Ιερέα από το να γεμίζει το Ιερό Βήμα του Ναού του από παιδιά που έχουν την διάθεση να τον διακονήσουν κατά την διάρκεια των Ιερών Μυστηρίων και κυρίως του Μυστηρίου της Θείας Ευχαριστίας.
    Είναι οι μικροί άγγελοι που στέκονται πέριξ της Αγίας Τραπέζης και παρακολουθούν από κοντά και με ιδιαίτερο πάντα ενδιαφέρον όλα όσα μοναδικά συμβαίνουν τις φοβερές εκείνες στιγμές. Ευλογία Θεού αποτελεί η παρουσία αυτών των παιδιών, των Ιεροπαίδων, και στη δική μας Ενορία, στους δικούς μας Ιερούς Ναούς.
    "Θυσιάζουν" τον ύπνο τους, την ξεκούρασή τους και την καλοπέρασή τους και από ενωρίς εισέρχονται βιαστικά στον Ιερό Ναό, λαμβάνουν την ευχή του Ιερέως, ενδύονται το καθιερωμένο τους ένδυμα και αρχίζουν με υπευθυνότητα την διακονία τους. 
    Αποτελούν τους μικρούς μας ΗΡΩΕΣ, αφού πάρα πολύ συχνά δέχονται επικριτικά σχόλια, χλευασμούς  επικριτικά σχόλια και ειρωνείες από συνομηλίκους τους στο σχολείο και στις παρέες τους. Όμως παρά το γεγονός οτι η ψυχούλα τους "μαλώνει" για λίγο, εν τούτοις τίποτα δεν τους σταματά από την πορεία της καρδιάς τους.
     Αξίζει, επομένως ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όλα αυτά τα παιδιά αλλά και στους γονείς τους αφού δεν τα εμποδίζουν να πορευθούν στο δρόμο της Εκκλησίας, το δρόμο του Χριστού.  Πράγματι αποτελούν έναν μικρό θησαυρό για την Ενορία μας.
    Αυτόν τον θησαυρό ανακαλύπτει και ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης μας κάθε φορά που επισκέπτεται την Ενορία μας, όπως την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων που τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ιστορικό Ιερό Ναό της Ελεούσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου