Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ
ΤΗΣ Ι. ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΜΑΣ




        Στον καταπληκτικό χώρο των εκκλησιαστικών κατασκηνώσεων της Ι. Μητροπόλεώς μας, βρέθηκε το Σάββατο 18 Ιουλίου ο εφημέριός μας, π. Γεώργιος, προκειμένου να συναντήσει τους κατασκηνωτές αλλά κυρίως τα παιδιά που προέρχονται από την ενορία του Ποταμού.

       Πρόκειται για την πέμπτη, κατ΄έτος, επίσκεψη πνευματικού χαρακτήρα που σκοπό έχει να επικοινωνήσει με τα παιδιά που συμμετέχουν στο κατασκηνωτικό  αυτό πρόγραμμα, με την σφραγίδα της ενορίας μας. Τον Ιερέα συνόδευσε, και αυτή τη φορά, η εκκλησιαστική σύμβουλος Ποταμού, κα Ευτυχία Μουρμουράκη η οποία είχε φροντίσει εγκαίρως να προμηθευτεί  μεγάλες ποσότητες παγωτού διαφόρων γεύσεων, οι οποίες παραδόθηκαν στους υπευθύνους της κουζίνας.
         Ο π. Γεώργιος αμέσως μετά την άφιξή του στον χώρο πραγματοποίησε σύντομη επίσκεψη στα σπιτάκια των κατασκηνωτών την στιγμή που γινόταν η τακτή ημερήσια επιθεώρηση των χώρων. Βρέθηκε με τα παιδιά του Ποταμού στα οποία και μίλησε για λίγο και διαπίστωσε τον ενθουσιασμό τους για την εκεί παραμονή τους. Μάλιστα μέσω του κινητού τηλεφώνου του έδωσε στα παιδιά την ευκαιρία να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους.
          Την επόμενη ημέρα, Κυριακή 19 Ιουλίου 2015, κατά τις απογευματινές ώρες ο εφημέριός μας, επισκέφθηκε εκ νέου τον χώρο των Κατασκηνώσεων μαζί με την οικογένεια Διονυσίου και Μαρίνης Λινάρδου, κατά το καθιερωμένο επισκεπτήριο και την συνάντηση των κατασκηνωτών με τους γονείς τους. Εκεί βρέθηκαν και με άλλους γονείς.







          Όμως κάτι διαφορετικό περίμενε όλους μας εφέτος. Στις 7 μ.μ. άρχισε να τελείται η Ακολουθία του Πανηγυρικού Μ. Εσπερινού, στο γραφικό εκκλησάκι της Κατασκήνωσης, με την ευκαιρία της εορτής του προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου. Στο μικρό Ιερό βρισκόταν ο πνευματικός της Κατασκηνωτικής περιόδου, π. Σπυρίδων Καρύδης, ο οικονόμος των εγκαταστάσεων, π. Θωμάς Κασταμονίτης. Κάτω από τα πανύψηλα κυπαρρίσια είχε στηθεί ένα πρόχειρο ψαλτήρι το οποίο μετατράπηκε σε ψαλτήρι Καθεδρικού Ναού λόγω του μικρού χορού, υπό την ευθύνη του Αρχιδιακόνου της Μητροπόλεώς μας, π. Νεκταρίου.


























         Πρό των Αποστίχων του Εσπερινού ξεκίνησε η ακολουθία της Λιτής στην οποία συμμετείχαν όλοι οι κατασκηνωτές κρατώντας αναμμένα κεριά, πρόχειρα λάβαρα, που κατασκεύασαν τα ίδια τα παιδιά, αλλά και ένα πρόχειρο αλλά όμορφα στολισμένο με άνθη προσκυνητάρι, με την εικόνα του τιμωμένου Αγίου. Πρό του χώρου του μεγάλου γηπέδου είχε στηθεί το τραπέζι οπου ετελέσθη η ακολουθία της Αρτοκλασίας, μετά το πέρας της οποίας η πομπή επανήλθε στο εκκλησάκι.













           Όλο αυτό το χρονικό διάστημα έβλεπε κανείς στα μάτια των παιδιών την συγκίνηση αλλά και στα μάτια των γονέων την ικανοποίηση και την χαρά της εμπιστοσύνης που, έστω και για λίγες ημέρες, εναπόθεσαν τα βλαστάρια τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας.
            Ακολούθως μικροί και μεγάλοι έγιναν μια όμορφη παρέα.
            Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στον αρχηγό αυτής της περιόδου, θεολόγο κο Γεώργιο Μπογδάνο, ο οποίος με ιδιαίτερο ζήλο, περισσή αγάπη και με τις ευλογίες του Ποιμανάρχου μας κ. Νεκταρίου, οργάνωσε κατά τον πλέον άριστο τρόπο το πρόγραμμα λειτουργίας των Κατασκηνώσεων. Τέλος αξίζει να σημειωθεί οτι ο π. Γεώργιος συγκινείται ιδιαίτερα κάθε φορά που βρίσκεται στον όμορφο αυτό χώρο, καθώς αναδύουν αναμνήσεις από τα χρόνια εκείνα που ο ίδιος, σαν λαϊκός συμμετείχε επί σειρά ετών σαν ομαδάρχης, τα χρόνια που την Μητρόπολη διαποίμανε ο αναμορφωτής της, μακαριστός Μητροπολίτης κυρός ΤΙΜΟΘΕΟΣ (+2002) Τριβιζάς ο Κερκυραίος.









       

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου