Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015

Η  ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ
ΤΟΥ ΝΑΪΣΚΟΥ ΤΩΝ
ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΤΗΣ ΠΑΡΑΠΟΤΑΜΙΑΣ ΟΔΟΥ
ΤΟΥ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΜΑΣ


        
        Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε η ετήσια πανήγυρις των Αγίων και θαυματουργών Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού των εκ Ρώμης, με επίκεντρο τον μικρό ναΐσκο που βρίσκεται στις όχθες του ποταμιού που κοσμεί το ιστορικό μας προάστιο.
         Τόσο κατά τον Εσπερινό αλλά κυρίως κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία δεκάδες πιστοί από τις γύρω περιοχές κατέκλυσαν το μικρό εκκλησάκι αλλά και τον χώρο πέριξ αυτού.
         Ο εφημέριος και λειτουργός π. Γεώργιος στο σύντομο κήρυγμά του, λίγο πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας, αναφέρθηκε στον βίο των Αγίων επισημαίνοντας μεταξύ των άλλων οτι " οι Κοσμάς και Δαμιανός έφθασαν στην αγιότητα καθώς σε όλη τους την ζωή αγάπησαν και εφάρμοσαν τον Νόμο του Θεού. Η δε αγάπη προς τον Θεό προϋποθέτει και την αγάπη, άνευ όρων, προς τον άνθρωπο. Αυτή η "σιαμαία" αγάπη θα πρέπει να δυναμώνει κυρίως κάθε φορά που η κοινωνία δοκιμάζεται από δυσάρεστες καταστάσεις".
          Μετά πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως και την διανομή του Αντιδώρου, όλοι οι συμμετέχοντες απήλαυσαν της φιλοξενίας , με γλυκίσματα και αναψυκτικά, των υπευθύνων του γραφικού Ναΐσκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου