Επισκέπτες του χώρου μας

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

ΜΕ ΚΑΤΑΝΥΞΗ
Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ





      Με κατάνυξη ετελέσθη και στο προάστιό μας η μεγάλη εορτή της Σταυροπροσκυνήσεως. Για μία ακόμη φορά η Αγία μας Εκκλησία, εις το μέσον της Μ. Τεσσαρακοστής, προέβαλλε το  Τίμιο Σταυρό προκειμένου οι πιστοί να λάβουν δύναμη και θάρρος για να συνεχίσουν τον πνευματικό αγώνα και να εορτάσουν πανευφροσύνως το σωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού.









               Από ενωρίς οι πιστοί κατέκλυσαν τον ιστορικό Ιερό Ναό της Ελεούσης Ποταμού για να συμμετάσχουν στην πανηγυρική Θεἰα Λειτουργία, να κοινωνήσουν των Αχράντων Μυστηρίων και να προσκυνήσουν τον Τίμιο Σταυρό όπως επίσης να δεχθούν ως ευλογία τα ευλογημένα άνθη, όπως ορίζει η παράδοση της Εκκλησίας μας.







               Ως γνωστόν την 6η του μηνός Μαρτίου η Εκκλησία εορτάζει την εύρεση του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη. Επειδή όμως η εορτή αυτή συμπίπτει μέσα στην περίοδο της Μ. Τεσσαρακοστής οπου Θεία Λειτουργία τελείται μόνο Σάββατο και Κυριακή, οι Πατέρες σοφά αποφάσισαν η εορτή αυτή να τιμάται πανηγυρικά την Γ΄Κυριακή των Νηστειών η οποία και καλείται Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου