Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 28 Μαρτίου 2015


Μητρόπολη Κηφισίας: Φάρσα τα περί μνημείου του Σατανά στην Κηφισιά
 
  • Πηγή: agioritikovima
Μητρόπολη Κηφισίας: Φάρσα τα περί μνημείου του Σατανά στην Κηφισιά
 
Διαψεύδει η Μητρόπολη Κηφισίας τα περί ανέγερσης μνημείου για την Εκκλησία του Σατανά στην Κηφισιά και τις συναφείς πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας και μιλούσαν ακόμη και για εκδοθείσα άδεια απο το υπουργείο!
Δείτε την ανακοίνωση του γραφείου αιρέσεων και παραθρησκειών της Μητρόπολης: 

Σχετικά με πρόσφατο δημοσίευμα που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, σύμφωνα με το οποίο έχει δοθεί έγκριση από «τις αρμόδιες αρχές» για κατασκευή μνημείου στην Κηφισιά από αποκρυφιστική σέκτα, το Γραφείο επί των αιρέσεων της Ι. Μητροπόλεως Κηφισίας, Αμαρουσίου & Ωρωπού ενημερώνει ότι κατόπιν επικοινωνίας με τον Δήμο Κηφισιάς και το Τμήμα ετεροθρήσκων & ετεροδόξων του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, ουδέποτε έγινε τέτοιο αίτημα ούτε και βεβαίως δόθηκε σχετική άδεια.
Πρόκειται περί διαδικτυακής φάρσας για την πραγματοποίηση της οποίας οι δημιουργοί της στοιχηματίζουν στον ερασιτεχνισμό των ποικίλων «ειδησεογρα-φικών» ιστοχώρων, που αναπαράγουν οτιδήποτε μπορεί να προκαλέσει αίσθηση, χωρίς τον αυτονόητο έλεγχο.
Οφείλουμε να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και κριτικοί στην διαδικτυακή ενημέρωσή μας, καθώς η παραπληροφόρηση προκαλεί αποπροσανατολισμό, σύγχυση και άκαιρο συναγερμό. Μεθοδευμένα δε και κατ’ επανάληψη χρησιμοποιείται από ολοκληρωτικούς μηχανισμούς ως βασικό εργαλείο για τη διάβρωση του κοινωνικού ιστού και χειραγώγηση (προπαγάνδα), ενώ εύκολα μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφική καχυποψία, την ιδεοληψία και μανία, την απομόνωση, ήτοι εκμηδένιση του ανθρωπίνου προσώπου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου