Επισκέπτες του χώρου μας

Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Η φεύγεις από την χώρα η θα σε εκτελέσουμε…
      
Πηγή: romfea.gr
 

axridos
 
ROMFEA.GR| Συνεχίζεται το μαρτύριο του Αρχιεπισκόπου Αχρίδος κ. Ιωάννη ο οποίος βρίσκεται φυλακισμένος και κάτω από άθλιες συνθήκες στις φυλακές της ΠΓΔΜ.
Πρόσφατα, τον Αρχιεπίσκοπο Αχρίδος κ. Ιωάννη, επισκέφτηκε στη φυλακή η γερόντισσα μητέρα του, η οποία επιβεβαίωσε τις φήμες ότι είναι σε άσχημη κατάσταση υγείας (έχει διαβήτη και άλλα προβλήματα υγείας), χωρίς υγειονομική περίθαλψη και σχεδόν εντελώς απομονωμένος.

Κάθε μέρα βασανίζεται από το προσωπικό των φυλακών και με απόφαση του Διοικητή των φυλακών, εκτελείται ανελέητη πίεση πάνω του μετά την απελευθέρωσή του από τη φυλακή να φύγει από την ΠΓΔΜ.
Επίσης αποστέλλουν κρατούμενους να τον απειλήσουν, πως αν δεν συμφωνήσει να εγκαταλείψει την ΠΓΔΜ θα τον εκτελέσουν.
Η ηλικιωμένη μητέρα του, γνωρίζοντας καλά τον γιο της, ότι δεν θα της το έλεγε ποτέ αυτό, αν πράγματι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος για την ζωή του.
Για δώδεκα χρόνια όσο διαρκούν οι διώξεις του, αυτή δεν άκουσε παράπονο από τον ίδιο, αλλά αντιθέτως αυτός παρηγορούσε και την ίδια και τους άλλους.
Αλλά τώρα, σαν να φαίνεται σπασμένος από τα καθημερινά βασανιστήρια.
Στον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη παράνομα δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί το νόμιμο δικαίωμα για διήμερη άδεια αν και ήδη δέκα μήνες εκπληρώνει όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις.
Αυτός μέχρι τώρα είναι στη φυλακή για τρία συνεχόμενα χρόνια και έχει το νόμιμο δικαίωμα της διήμερης αδείας, αλλά ο Διευθυντής της φυλακής το απαγορεύει αυτό, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχει ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης η απαγόρευση προέρχεται από το γραφείο του Πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης δια μέσου της μητέρας του παρέδωσε την επιστολή του, και ζητεί να σταλεί στο τμήμα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, γιατί αν είχε στείλει μέσω των αρχών των Φυλακών ποτέ δεν θα έφθανε στην συγκεκριμένη διεύθυνση.
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης στο γράμμα μεταξύ άλλων γράφει:
«Αν εδώ και πολύ καιρό εκπλήρωσα όλες τις προβλεπόμενες προϋποθέσεις να πάρω μια διήμερη αδεία, ο Διευθυντής δεν ήθελε να υπογράψει την εν λόγω απόφαση, χωρίς καμία εξήγηση. Πληροφορήθηκα από εκπρόσωπους της Διοίκησης Φυλακών που γνωρίζουν τα πράγματα, ότι στην πραγματικότητα η άρνηση του Διευθυντή να υπογράψει την απόφαση δεν είναι πρωτοβουλία ούτε πείσμα του, αλλά έλαβε εντολή από το γραφείο του Πρωθυπουργού.
Τι να κάνει ο Διευθυντής όταν στη χώρα μας οι νόμοι μπορεί να αλλάξουν με ένα τηλεφώνημα από την Κυβέρνηση. Γράφω αυτό το γράμμα, και αν είναι το τελευταίο να είναι γνωστό ποιος θα έχει την ευθηνή για αυτό. Αν δεν είναι το τελευταίο να είναι υπενθύμιση και για μένα και για τους άλλους πιστούς Χριστιανούς τι έπρεπε να περάσουμε για την μαρτυρία της ενότητας της Εκκλησίας».
Ο Επίσκοπος Στοβίων και Τοποτηρητής Στρώμνιτσας Δαβίδ μας ενημέρωσε ότι υπάρχουν επιβεβαιωμένες πληροφορίες ότι οι εκπρόσωποι της Κυβερνήσεως της ΠΓΔΜ προσφέρθηκαν να απελευθερώσουν τον Αρχιεπίσκοπο Ιωάννη από τη φυλακή μόνο αν φύγει από τη χώρα.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης βρίσκεται σε φυλακή με 33 άτομα σε ένα δωμάτιο με μόνο μία τουαλέτα, κακό φαγητό και ανθυγιεινές συνθήκες, και η φυλακή δεν δίνει ούτε πιάτο και κουτάλι για το φαγητό, και οι κρατούμενοι πρέπει να τα φέρουν από το σπίτι.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου