Επισκέπτες του χώρου μας

Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΜΑΣ
ΣΤΗΝ ΕΛΕΟΥΣΑ ΠΟΤΑΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΞΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ






      Την δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων η Αγία μας Εκκλησία αποδίδει ιδιαίτερη τιμή στο πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, που εξελέγη από τον Θεό ως η μόνη εκλεκτή για να κατοικήσει μέσα της ο σαρκωμένος Λόγος του Θεού.
      Την Σύναξη αυτή της Υπεραγίας Θεοτόκου πανηγυρίζει όλως ιδιαιτέρως το προάστιό μας στον ιστορικό Ιερό Ναό Υπεραγίας Θεοτόκου Ελεούσης.
       Η εφετινή όμως πανήγυρις είχε ιδιαίτερο εορταστικό χαρακτήρα αφού την ελάμπρυνε με την παρουσία του ο Επίσκοπος και Μητροπολίτης μας κ. κ. Ν ε κ τ ά ρ ι ο ς.
       Ο Σεβασμιότατος στο εμπνευσμένο του κήρυγμα προς τους πιστούς που είχαν κατακλύσει τον Ναό, αναφέρθηκε στην σημασία της τιμής που ο Θεός προσέφερε στους ανθρώπους με την εναναθρώπισή Του αλλά και την ανάγκη ν΄ανταποκριθούμε σ΄αυτήν την τιμή με την δική μας αντιπροσφορά αγάπης, μετανοίας και πνευματικότητος.
       Ο Μητροπολίτης φανερά ενθουσιασμένος για την άψογη συμμετοχή των πιστών στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, εξέφρασε την χαρά του αλλά και την έκπληξή του για το γεγονός οτι όλος ο χώρος του Αγίου Βήματος είχε κατακλυστεί από παιδιά (ιεροπαίδες) την στιγμή που μερικά χρόνια πριν μέσα στο Ιερό δεν υπήρχε ούτε ένας νέος άνθρωπος με αποτέλεσμα την διακονία του Ιερέως την αναλάμβαναν ηλικιωμένοι. Για τον λόγο αυτό συνεχάρη θερμότατα τον εφημέριό μας, π. Γεώργιο αλλά και όλους τους συνεργάτες του που φρόντισαν και επιμελήθηκαν τον εφετινό εορτασμό.
        Όλως ιδιαιτέρως, όμως, ευχαρίστησε τους γονείς εκείνους που εμπιστεύονται τα παιδιά τους στην αγκαλιά της Εκκλησίας, καλώντας τους να συνεχίσουν να το πράττουν καθώς μόνο ο χώρος της Εκκλησίας προσφέρει πραγματική ασφάλεια και χαρά.
         Μετά το πέρας της Ευχαριστιακής Συνάξεως οι κληρικοί και πολλοί εκ των πιστών κατευθύνθηκαν στην μεγάλη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ενορίας, όπου προσεφέρθη προς όλους εορταστικό πρωινό. Εκεί ο Σεβασμιώτατος είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον εφημέριό μας για τις δραστηριότητες της ενορίας και κυρίως αυτές εις τον τομέα της νεότητος, προκαλώντας τον ενθουσιασμό του Επισκόπου.
          Αξίζει να σημειωθεί οτι εις την Θείαν Λειτουργίαν συμμετείχε ο πολιός συνταξιούχος πρωτοπρεσβύτερος π. Αλέξανδρος Τόμπρος, οι Ιεροδιάκονοι Νεκτάριος και Ευδόκιμος ενώ τα ψαλτήρια εκόσμησαν ο κος Λουκάς Σκορδίλης, ο καθηγητής του Ιονίου Πανεπιστημίου κος Ευστάθιος Μακρής, ο Θεολόγος και Ιστορικός κος Κωνσταντίνος Θύμης, ο κος Παναγιώτης Μικρούλης όπως και μικρός όμιλος κυριών που πλαισίωσαν και συνόδευσαν τους Ιεροψάλτες.
         Τέλος ο Μητροπολίτης μας θαύμασε τον στολισμό του Ναού και της αιθούσης του Πνευματικού Κέντρου. Αλλά εκεί που στάθηκε για αρκετά λεπτά ήταν η μεγάλη και πανέμορφη Φάτνη που βρισκόταν κάτω από το μεγάλο Χριστουγεννιάτικο δένδρο, που επιμελήθηκε με ιδιαίτερο ζήλο η οικονόμος της Ενορίας και Εκκλησιαστική Σύμβουλος κα Ευτυχία Μουρμουράκη.
           Ανάμεσα στο εκκλησίασμα συμμετείχαν πρώην περιφερειακοί και τοπικοί σύμβουλοι όπως οι κ.κ. Δημήτριος Πουλιέζος, Αλέξανδρος Καρδαμίτσης και Σκιαδόπουλος Σπυρίδων.
         Παρακάτω παραθέτουμε μικρό φωτογραφικό ρεπορτάζ ενώ περισσότερο υλικό θα αναρτήσουμε τις επόμενες ημέρες.






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου