Επισκέπτες του χώρου μας

Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014

ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΒΗΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ
ΚΩΔΩΝΟΣΤΑΣΙΟΥ
ΠΟΤΑΜΟΥ


      Με ιδιαίτερη χαρά ο εφημέριός μας, υποδέχθηκε σήμερα το μεσημέρι στο γραφείο του την προϊσταμένη της Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων, ερίτιμο κα Διαμάντω Ρηγάκου, με  συναδέλφους της από την υπηρεσία. Σκοπός της επισκέψεως αυτή υπήρξε η πρώτη επαφή της κας Ρηγάκου με το ιστορικό κωδωνοστάσιο του Ποταμού. Όπως και άλλοτε έχουμε αναφέρει το τελευταίο χρονικό διάστημα η ενορία μας έχει εισέλθει σε έναν αγώνα δρόμου για την αποκατάσταση του ιστορικού μνημείου που χρονολογείται από του έτους 1605.
     Τον περασμένο Οκτώβριο ο εφημέριός μας είχε συνάντηση με την υφυπουργό Πολιτισμού και Άντζελα Γκερέκου η οποία και υποσχέθηκε να συνδράμμει στο έργο.  Αργότερα υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου επικοινώνησε με τον εφημέριό μας ενημερώνοντάς τον οτι το έργο της σύνταξης της σχετικής μελέτης έχει ήδη δρομολογηθεί αφού έχουν εξευρεθεί οι τρόποι υλοποίησης.
      Η κα Ρηγάκου έμεινε ενθουσιασμένη με το μνημείο, ανέβηκε αρκετά μέτρα προς την κορυφή του κωδωνοστασίου, από την εσωτερική ξυλίνη σκάλα και υποσχέθηκε οτι η σύνταξη της μελέτης αποκατάστασης θα δρομολογηθεί άμεσα , αμέσως μετά με την έναρξη του νέου έτους.
        Είδομεν .....!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου