Επισκέπτες του χώρου μας

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

ΓΕΡΟΝΤΑΣ ΠΟΡΦΥΡΙΟΣ:Ο «'ΑΓΙΟΣ» ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ   
 
 
altTο ρεπορτάζ έκανε ο δημοσιογράφος και Διευθυντής του ''Αγιορείτικου Βήματος'', Γιώργος Θεοχάρης, μέσα από το τηλεοπτικό σταθμό ΜEGA .
Χαρισματούχος, ταπεινός με περίσσευμα αγάπης που την  έδινε απλόχερα στον αναξιοπαθούντα . Γέροντας πορφύριος ο Καυσοκαλιβήτης, από τα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους ξεκίνησε την πνευματική πορεία του και εκεί κατέληξε. Βασικός σταθμός  του, ήταν η Αθήνα.
Ο ΄΄Αγιος ΄΄ της πλατείας Ομονοίας, έτσι τον αποκάλεσαν  άνθρωποι που τον γνώρισαν  στο παρεκκλήσι   της πολυκλινικής Αθηνών, δίπλα στην Ομόνοια.
Και όταν τους ρώτησα, μα γιατί ΄Αγιος της Ομόνοιας; 
Μου είπαν,διότι εδώ επί 40 όλοκληρα χρόνια  νυχθημερόν  βοηθούσε  τους νέους που ήταν στα ναρκωτικά να τους βάλει στο δρόμο του Θεού, στήριζε υλικά και πνευματικά, έκλαιγε για αυτά τα παιδιά, σαν μικρό παιδί, υποστηρίζει η νοσηλεύτρια Αδαμαντία Ρέππα.

΄΄Ήθελε να μείνει εδώ για να βοηθήσει τους νέους. Ο γέροντας Πορφύριος ήταν ένα παιδί του Θεού, είχε την αθωότητα και την καλοσύνη ενός μικρού παιδιού .Μάλιστα πολλές φορές αρκετά   παιδιά ερχόταν στην Πολυκλινική και μας έλεγαν ότι  έβλεπαν τον γέροντα να ίπταται, συμπληρώνει .

Με συγκίνηση και δέος μίλησαν ακόμα άνθρωποι που τον έζησαν  στην Αθήνα και στο ΄Αγιο Όρος.

Συγκλονιστική η μαρτυρία και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου που μου εξηγεί το θαυμαστό γεγονός που έζησε μαζί του.Η διάρκεια του ραντεβού  για τη συνέντευξη με τον μακαριώτατο ήταν ένα τέταρτο και εν τέλει κράτησε σαράντα ολόκληρα λεπτά.

Ο φειδωλός..Αρχιεπίσκοπος είχε να πει τόσα πολλά και ενδιαφέροντα για τον θεόπνευστο γέροντα που ο χρόνος πλέον δεν μέτραγε...
alt
alt
Το καλύβι του στα Καυσοκαλύβια του Αγίου Όρους



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου