Επισκέπτες του χώρου μας

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

"EMEIΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ"
η πρώτη συνάντηση
 

 
       Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013, στον χώρου του πνευματικού κέντρου του Ι. Ναού Υπερ. Θεοτόκου Ελεούσης Ποταμού Κερκύρας η πρώτη συνάντηση ενημέρωσης και διαλόγου του νέου ενοριακού ποιμαντικού προγράμματος "ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ".
 
 


       Το πρώτο θέμα "Η συμβολή της οικογένειας στην πρόοδο του παιδιού"ανέπτυξε με απόλυτη επιτυχία η έμπειρη εκπαιδευτικός και σχολική σύμβουλος α΄θμιας εκπαίδευσης κα Αναστασία Λίβερη -Καντερέ η οποία με απλή και κατανοητή γλώσσα παρουσίασε τους τρόπους εκείνους με τους οποίους η οικογένεια δύναται να παίξει καθοριστικό ρόλο στην πρόοδο του παιδιού.
 
 



       
 
Ακολούθως η εκπαιδευτικός κα Αγγελική Τοτόλου πραγματοποίησε, με επίσης απολύτως κατανοητή γλώσσα, την δική της εισήγηση με θέμα "Μαθησιακές δυσκολίες"
 
 




          Οι συμμετέχοντες στην όμορφη αυτή συνάντηση είχαν την ευκαιρία να αποτυπώσουν, ανωνύμως, σε λευκό χαρτί που τους διενεμήθη,  τις απορίες αλλά και τα διάφορα ζητήματα που τους απασχολούν, στα οποία οι δυο εκπαιδευτικοί με την πλούσια γνώση και εμπειρία που διαθέτουν  απήντησαν καταλλήλως.
 
 

           Και δύο εισηγήτριες βοήθησαν ωστε οι παρευρισκόμενοι να ενημερωθούν πάνω σε βασικά θέματα που αφορούν την πρόοδο των παιδιών τους, να αναθεωρήσουν εσφαλμένες αντιλήψεις που διατηρούσαν, να υποψιαστούν για πράγματα που θεωρούσαν αθώα και "φυσικά"όπως επίσης και να καταλλαγιάσουν τον φόβο που διατηρούσαν για πράγματα που προκαλούσαν ανησυχίες και προβληματισμούς.
 
          Στην πρώτη αυτή συνάντηση εκτός από τους γονείς συμμετείχαν ο διευθυντής του δημοτικού Σχολείου Ποταμού, άλλοι εκπαιδευτικοί καθώς και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
          Η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013 με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό, και με ομιλητή τον κο Κασταμονίτη Κωνσταντίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου