Επισκέπτες του χώρου μας

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΑ ΠΡΩΤΕΙΑ ΣΤΗΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ


 

1Δεν είναι κάποιο βιβλίο περιπέτειας μυστηριώδους πλοκής η συναισθηματικού δράματος. Κι όμως στη Νορβηγία αυτήν την περίοδο κάνει θραύση, εμφανίζοντας τις πιο υψηλές πωλήσεις στον εκδοτικό χώρο. Ο λόγος για την Αγία Γραφή, της οποίας η νέα μετάφραση στη νορβηγική γλώσσα έχει συγκινήσει βαθιά τους κατοίκους μιάς χώρας που έως σήμερα χαρακτηριζόταν από τους ειδικούς ‘‘από τις πιο κοσμικές της Ευρώπης’’.

Οι Νορβηγοί φαίνεται ότι έλκονται όλο και περισσότερο από το θείο μήνυμα αγάπης... ‘‘Οι σκέψεις και οι εικόνες από τη Βίβλο έχουν πάντα μία δυνατή επίδραση στον τρόπο που αντιλαμβανόμαστε την πραγματικότητα’’, δήλωσε ο Καρλ οβ Κνάουσγκαρντ, ένας εκ των μεταφραστών της έκδοσης» («Δημοκρατία» 10-6-2013).

Είναι αξιοσημείωτο και πολύ σημαντικό το γεγονός αυτό, διότι δεν είναι άγνωστη η πνευματική κατάσταση και η χαλαρότητα των ηθών που επικρατεί στις σκανδιναβικές χώρες. Εκείνο που τονίζει αυτή η δίψα των Νορβηγών για τον λόγο του Θεού, που εκφράσθηκε με την άμεση προμήθεια της νέας μεταφράσεως της Αγίας Γραφής στη γλώσσα τους, είναι το ανικανοποίητο της ψυχής τους από τις υλικές απολαύσεις, που τις έχουν άφθονες. Ζητούν κάτι άλλο, κάτι ουράνιο, κάτι αληθινό, που να ικανοποιεί πραγματικά την ψυχή του ανθρώπου.

Αυτό ακριβώς προσφέρει ο αιώνιος και αλάθητος λόγος του Θεού. Δίνει λύσεις στα υπαρξιακά του προβλήματα, υποδεικνύοντας τον δρόμο της ειρήνης και ευτυχίας στον κάθε άνθρωπο, καλώντας τον σε μετάνοια και ένωση με την πηγή της ευτυχίας, τον Θεό. Γι’ αυτό και έχει την πρώτη κυκλοφορία από όλα τα βιβλία του κόσμου σ’ όλη τη γη. Το προφήτεψε άλλωστε ο ίδιος ο Θεάνθρωπος ότι το Ευαγγέλιο θα κηρυχθεί σ’ όλη την οικουμένη (βλ. Ματθ. κδ΄ 14)· γιατί στοχεύει στη σωτηρία όλων των ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου